Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta bude čekat na zaváhání Plzně, ta přivítá Slavii

Praha - Hráči plzeňské Viktorie před týdnem navýšili svůj náskok na čele tabulky již na pět bodů a v dnešním šlágru 27. kola se v souboji se Slavií mohou přiblížit titulu ještě blíž. Právě slávisté však v minulém kole rozstříleli Jablonec 5:1 a pod novým trenérem Petroušem, zdá se, nabrali slušnou formu. Na případné plzeňské klopýtnutí bude čekat Sparta, kterou čeká další zápas s Mladou Boleslaví - ve středu s ní vypadla z Poháru České pošty. Přímý přenos utkání Viktoria Plzeň - Slavia Praha sledujte od 17:40 na ČT sport a našem webu.

Plzeň od porážky na Spartě pětkrát za sebou vyhrála a poslední dvě ztráty letenského soupeře ji čtyři kola před koncem soutěže výrazně přiblížily k zisku druhého titulu v historii. Další krok mohou Západočeši udělat se Slavií. "Doufám, že uhrajeme takový výsledek, který nás opět posune k titulu. Že to bude bez ztráty bodu," uvedl kouč Pavel Vrba.

Plzeňští si chtějí dát pozor, aby v souboji se Slavií nedopadli stejně jako při své předloňské cestě za premiérovým titulem. Na jaře doma tři minuty před koncem vedli 2:0, nakonec ale uhráli jen remízu 2:2. Slavia tehdy byla v podobné pozici jako teď, daleko od pohárových i sestupových příček. Mužstvo navíc vedl nynější kouč Petrouš, který před deseti dny převzal pražský tým znovu a v premiéře s ním smetl Jablonec.

Pavel Vrba:

"Změna trenéra dala Slavii impulz. V zápase s Jabloncem hráči předvedli, na co asi doopravdy mají. Slavia tu bude bojovat mnohem více, než bojuje normálně. A s tím bodovým ziskem, který v současnosti má, si může dovolit i hrát aktivně."

Petrouš se svým trenérským kolegou souhlasí. "Určitě nic měnit nebudeme. Chceme se v Plzni prezentovat tou samou hrou, kterou jsme se snažili praktikovat proti Jablonci," prohlásil nástupce Petra Rady na slávistické lavičce.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 27. kolem Gambrinus ligy

Spartu čeká další zápas s Mladou Boleslaví

Sparta po remíze s Jihlavou a prohře v Liberci nabrala ztrátu a reálně jí hrozí, že třetí rok po sobě nezíská titul. To se jí naposledy stalo na začátku osmdesátých let. Letenští ale bitvu o prvenství ještě nevzdali a naději se pokusí oživit proti Mladé Boleslavi, která je ve středu vyřadila v semifinále poháru. Pražané vypadnutím prodloužili svou sérii zápasů bez výhry na čtyři.

"Jsme ve složité pozici, ale stále věříme. Musíme si však uvědomit, co je potřeba zlepšit, abychom tu komfortnější pozici Plzni ještě zkomplikovali a sáhli si na titul," uvedl trenér Vítězslav Lavička. "Myslím, že můžu mluvit za celou kabinu, že nic nevzdáváme. Naděje umírá poslední, Plzeň může taky ztratit," doplnil záložník Lukáš Vácha.

Mladá Boleslav si však postup do finále poháru těžce vykoupila. Po hrubém faulu Kweukeho má zlomenou nohu Dosoudil, zranil se i Magera a kvůli vyloučení je mimo hru další stoper Johana. Kouč Ladislav Minář nyní vymýšlí, jak složit obranu. "Dáme sestavu dohromady a budeme se snažit odehrát ligové utkání se vztyčenou hlavou," uvedl Minář. Vrchol sezony čeká jeho svěřence až za týden, kdy ve finále poháru změří síly s Jabloncem.

Zatímco Mladá Boleslav už reálnou šanci na postup do Evropské ligy z nejvyšší soutěže ztratila, týmy nad ní čeká v závěru soutěže dramatický boj o třetí místo. Nejlepší výchozí pozici má Liberec, který po šňůře šesti výher včetně skalpu Sparty odskočil Olomouci a Jablonci již na tři body.

Slovan zkusí na Slovácku zapomenout na středeční pohárové vyřazení s Jabloncem a přinejmenším nepřijít o svůj bodový náskok na třetí příčce. Právě jablonecký Baumit, který na Liberec dotírá ze čtvrtého místa, však v premiéře pod novým kouče Romanem Skuhravým zvítězil 2:0 a získanou pohodu chce přetavit v ligovou výhru nad Jihlavou. Dalšího z kandidátů na evropské poháry Olomouc čeká premiéra pod novým trenérem Kotůlkem - ten nahradil narychlo odvolaného Romana Pivarníka. Po sérii šesti duelů bez vítězství však nový kouč bude mít v Příbrami nesnadnou pozici.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články