Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Huntelaar se vrátil po zranění a hattrickem porazil Jiráčkův Hamburk

Berlín - Fotbalisté Schalke zdolali díky hattricku útočníka Klaase-Jana Huntelaara ve 31. kole německé ligy Hamburk 4:1 a pojistili si čtvrté místo v tabulce. Na tři body se vzdálili pátému Eintrachtu Frankfurt, který remizoval 0:0 na hřišti Mohuče.

Klaas-Jan Huntelaar
zdroj: AP

Hamburk, v jehož záložní řadě dostal od první minuty potřetí v řadě příležitost Petr Jiráček, se dostal v Gelsenkirchenu do vedení. Už v páté minutě se trefil Marcell Jansen, jenže hned pět minut nato vyrovnal Michel Bastos.

Na gól přihrál Brazilci nizozemský útočník Klaas-Jan Huntelaar, který nehrál šest týdnů kvůli zraněnému kolenu. Vrátil se ovšem ve formě a vzápětí otočil skóre. Ve druhém poločase se trefil ještě dvakrát a dokonal hattrick.

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem remizovala bez branek v regionálním derby s Frankfurtem. Celkově nevyhrála už pošesté v řadě a místo souboje o účast v evropských pohárech se kvůli nevydařené sérii propadla na desáté místo v tabulce.

Mohuč nastoupila už bez útočníka Ádáma Szalaie, pro kterého kvůli zranění zad skončila sezona. Pětadvacetiletý maďarský reprezentant si z posledního zápasu s Dortmundem odnesl zlomeninu ve spodní části páteře a potřebuje několik týdnů klidu.

Bayern zdolal Freiburg a má bodový rekord Bundesligy

Mistrovský Bayern Mnichov porazil Freiburg 1:0 a zaznamenal již čtrnáctou ligovou výhru v řadě. Bayern zároveň ziskem 84 bodů překonal rok starý rekord Borussie Dortmund a na další vylepšení bundesligového maxima má ještě tři kola.

Třetí Leverkusen s Michalem Kadlecem v základní sestavě porazil v domácím prostředí Brémy 1:0, na duel českých obránců však nedošlo, Theodor Gebre Selassie, hájící barvy Werderu, totiž strávil utkání jen na lavičce.

Hráči Bayernu slaví
zdroj: Getty Images autor: Johannes Simon

Jedinou branku v utkání Bayernu s Freiburgem zařídil ve 35. minutě z přímého kopu Shaqiri, jehož trefa byla jubilejní 90. brankou Bayernu v sezoně. K překonání klubového rekordu z ročníku 1971/72 schází bavorskému týmu dvanáct zásahů. Freiburg nedokázal vyrovnat, prohrál podruhé za sebou a v tabulce zůstal pátý s jednobodovou ztrátou na Schalke.
 
I utkání Leverkusenu s Brémami rozhodla jediná branka. Krátce po půlhodině hry fauloval v pokutovém území hostující gólman Mielitz a penaltu proměnil střelou k pravé tyči Stefan Kiessling. Ten se tak 22. zásahem dotáhl na čelo střeleckých statistik německé ligy, které sdílí s Polákem Robertem Lewandowským.

Borussia Dortmund nezaváhala na hřišti Düsseldorfu a zdolala Fortunu 2:1. Domácí, za které odehrál celý zápas Martin Latka, prohrávali od 20. minuty po Sahinově trefě, vedení žlutočerných pak zvýraznil dvacet minut před koncem zápasu Blaszczykowski. Düsseldorf již stihl dvě minuty před koncem jen snížit zásluhou Bodzeka.
 
Po dvanácti zápasech se tak zastavila gólová šňůra Poláka Lewandowského, který v tomto ohledu zaznamenal druhý nejlepší výkon všech dob. Gerd Müller se v sezoně 1969/70 prosadil v šestnácti po sobě jdoucích zápasech.

Polák i Morávek se objevili v základní sestavě a jejich týmy uspěly

Na body dosáhl i Jan Polák, jehož Wolfsburg si poradil v domácím duelu s Mönchengladbachem. Český záložník odehrál celý zápas a přispěl k výhře "Vlků" 3:1. Na úvodní trefu domácího Arnolda ještě sedm minut po změně stran odpověděl Mlapa, Wolfsburg se pak ale zásluhou Oliče a Diega dokázal prosadit ještě dvakrát a díky výhře se posunul na desáté místo. Na pohárové příčky ztrácí pět bodů.
 
Tomáš Pekhart se v dresu Norimberku objevil v duelu s Hoffenheimem na hřišti až v závěrečných šesti minutách. Reprezentační útočník vystřídal Berkaye Dabamliho již za nepříznivého stavu 1:2, gólově se však neprosadil a jeho tým prohrál potřetí za sebou. Naopak předposlednímu Hoffenheimu díky výhře scházejí na nesestupové pozice tři body.
 
Dařilo se Augsburgu s Janem Morávkem v základní sestavě, český záložník odehrál 87 minut. Zachraňující se domácí zdolali Stuttgart 3:0 a momentálně jim patří "barážová" šestnáctá pozice.

Výhra obou konkurentů v boji o záchranu zároveň odsoudila k sestupu poslední Fürth. Ten má tři kola před koncem na chvostu tabulky na nesestupové příčky nedostižnou ztrátu 12 bodů a po roce v nejvyšší soutěži bude hrát v příští sezoně opět druhou ligu.

Výsledky 31. kola:

Augsburg - Stuttgart 3:0 (61. Molders, 83. De Jong, 85. Či Tong-won), Bayern Mnichov - Freiburg 1:0 (35. Shaqiri), Hoffenheim - Norimberk 2:1 (11. Weis, 20. Salihovič - 58. Simons z pen.), Leverkusen - Brémy 1:0 (35. Kiessling z pen.), Wolfsburg - Mönchengladbach 3:1 (34. Arnold, 61. Olič, 75. Diego - 52. Mlapa), Düsseldorf - Dortmund 1:2 (88. Bodzek - 20. Sahin, 70. Blaszczykowski), Mohuč - Eintracht Frankfurt 0:0, Schalke - Hamburk 4:1 (21., 58. a 66. Huntelaar, 10. Bastos - 5. Jansen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články