Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rosický přihrál na gól Arsenalu, Chelsea ho ale přeskočila v tabulce

Londýn - Fotbalisté Arsenalu remizovali ve šlágru Premier League díky gólové asistenci Tomáše Rosického 1:1 s již jistým mistrem Manchesterem United. Na třetím místě tabulky je o bod předstihla Chelsea s brankářem Petrem Čechem, která zdolala Swansea 2:0 a má navíc duel k dobru. Reading a QPR se remízou 0:0 vzájemně odsoudily k sestupu.

Gólová radost Thea Walcotta po přihrávce od Rosického
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Rosický se dostal podruhé za sebou do základní sestavy "Kanonýrů" a trenéru Arsénu Wengerovi se odvděčil už ve druhé minutě, kdy našel kolmicí za obranu skórujícího Thea Walcotta. Až opakované záběry usvědčily anglického reprezentanta z těsného ofsajdu.

O vyrovnání se postaral z penalty bývalý kapitán Arsenalu Robin van Persie, který se do sítě svého bývalého týmu trefil i v prvním vzájemném duelu. První utkání na Emirates Stadium po přestupu mělo pro Nizozemce zvláštní příchuť i kvůli tomu, že hráči Arsenalu jeho tým jako jistého mistra přivítali na trávníku tradičním špalírem a potleskem.

Chelsea pojistil vítězství nechtěný Lampard

Rozhodující okamžiky duelu Chelsea se Swansea se odehrály v závěru první půle. Ve 44. minutě otevřel přízemní střelou skóre Oscar, vzápětí byl faulován Juan Mata a gól z penalty dal Frank Lampard. Ten začal kvůli potížím se stehnem na lavičce, už ve 24. minutě ale nahradil zraněného Ramirese.

Hráči Chelsea
zdroj: Getty Images autor: Ian Walton

Fotbalisté Readingu a Queens Parku se v dnešním utkání bezbrankovou remízou vzájemně připravili o poslední naději udržet se v soutěži. Nejhorší dva týmy tabulky jsou tři utkání před koncem již jistými sestupujícími. Teoreticky mohl v Premier League zůstat některý z týmů, pokud by v utkání získal tři body, jenže nezáživný duel nenabídl ani gól. Reading se do druhé ligy vrací po jediné sezoně mezi elitou, bohatý Queens Park vydržel jen o rok déle.

City si upevenil druhé místo

Hráči Manchesteru City zdolali na domácím hřišti londýnský West Ham 2:1 a s 71 body si upevnili druhé místo v tabulce. Před třetím Arsenalem mají náskok osmi bodů. Naopak fotbalisté Readingu a Queens Parku se bezbrankovou remízou vzájemně připravili o poslední naději udržet se v soutěži. Nejhorší dva týmy tabulky jsou již jistými sestupujícími.

Sergio Agüero slaví vstřelenou branku
zdroj: AP autor: Mike Egerton

K výhře nasměroval "Citizens" po necelé půlhodině hry jedenáctou ligovou trefou Argentinec Sergio Agüero. Jeho brankou zároveň domácí vyrovnali 83 let starý klubový rekord, dokázali totiž skórovat ve 48 domácích ligových zápasech v řadě.
 
Druhou branku vítězů pak přidal sedm minut před koncem zápasu Yaya Touré, který zaznamenal v dresu "Citizens" dvacátý gól v Premier League a v klubových statistikách se tak na desátém místě vyrovnal Mariovi Balotellimu. Na obě branky domácího mužstva přihrál Samir Nasri.
 
Konečnou podobu výsledku dal ve třetí minutě nastavení po chybě gólmana Joa Harta hostující Andrew Carroll. Na body to však hostům nestačilo, po předchozích pěti bodových ziscích vyšli naprázdno a v tabulce jsou s 42 body desátí.

Tottenham vedl ve Wiganu již od deváté minuty, kdy využil zmatků při rozehrávce gólmana Joela Balea a míč se od něj odrazil do branky domácích. Nejlepší střelec "Spurs" si připsal již devatenáctou ligovou branku, z toho třináctou na hřišti soupeřů. Zároveň se stal osmým velšským hráčem, který v anglické lize dosáhl hranice 40 branek.
 
Za dvě minuty ale bylo vyrovnáno, když se po přihrávce Maloneyho prosadil Boyce. Krátce po změně stran šli domácí do vedení zásluhou přesného voleje McManamana, minutu před koncem ale rozhodl o dělbě bodů opět domácí Boyce, který si srazil do vlastní branky centr z rohového kopu.

Liverpool násazel v Newcastelu šest gólů

Na rozdíl tří bodů se dotáhl na Tottenham Everton, který zdolal Fulham zásluhou jediné branky Pienaara, který již po čtvrthodině z voleje uklidil do branky Colemanův centr.
 
Southampton podlehl v domácím duelu West Bromwichi 0:3. V zápase padly i tři červené karty, dvě na straně domácích, jedna na straně hostí.

Ve večerním duelu deklasoval Liverpool Newcastle i bez Luise Suáreze, který nesmí za kousnutí Srba Ivanoviče v minulém utkání s Chelsea deset zápasů hrát. Nejlepšího střelce anglické ligy zastoupili Daniel Sturridge a Jordan Henderson, oba se trefili dvakrát. Další branky přidali Daniel Agger a Fabio Borini a Liverpool tak výhrou 6:0 vyrovnal své nejvyšší vítězství na hřištích soupeřů. Newcastle má z posledních tří zápasů jediný bod a je šestnáctý.

Výsledky 35. kola: Manchester City - West Ham United 2:1 (28. Agüero, 83. Touré - 90.+3 Carroll), Everton - Fulham 1:0 (16. Pienaar), Southampton - West Bromwich 0:3 (6. Fortune, 67. Lukaku, 77. Long), Stoke - Norwich 1:0 (46. Adam), Wigan - Tottenham 2:2 (11. Boyce, 49. McManaman - 9. a 89. Bale), Newcastle - Liverpool 0:6 (17. a 76. Henderson, 54. a 60. Sturridge, 3. Agger, 74. Borini), Reading - QPR 0:0, Chelsea - Swansea 2:0 (44. Oscar, 45.+2 Lampard z pen.), Arsenal - Manchester United 1:1 (2. Walcott - 44. Van Persie z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články