Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Suárez dostal za kousnutí soupeře trest na 10 zápasů

Liverpool - Trest na deset zápasů dostal Luis Suárez z Liverpoolu od disciplinární komise anglické Fotbalové asociace za kousnutí soupeře v duelu s Chelsea. Od vysokého postihu za násilné chování šestadvacetiletého uruguayského útočníka nezachránila ani okamžitá omluva napadenému obránci Branislavu Ivanovičovi. Suárez tak zmešká zbytek sezony a prvních šest utkání "Reds" v následujícím ročníku.

Suárezovo kousnutí
zdroj: Rex Features

"Zástupci klubu i hráč jsou šokováni a zklamáni přísností rozhodnutí disciplinární komise," řekl k výsledku řízení výkonný ředitel Liverpoolu Ian Ayre. "Počkáme si na písemné zdůvodnění, než se k tomu dál vyjádříme," dodal. Vedení Liverpoolu ihned po zápase, který skončil po Suárezově trefě v nastavení remízou 2:2, oznámilo, že hráči udělilo pokutu. Nyní má klub čas do pátku na případné odvolání.

Suárez neměl na hřišti podobný zkrat poprvé. V roce 2010 nehrál sedm zápasů poté, co jako hráč Ajaxu kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a vysloužil si přízvisko "Kanibal z Ajaxu". Teď je nazýván kanibalem i v Anglii, kde si předloni vysloužil osmizápasový distanc za rasistické urážení Patrice Evry z Manchesteru United.

Zástupci FA už předem naznačili, že obvyklý třízápasový trest za násilné chování nebude v tomto případě stačit. "Tříčlenná nezávislá komise se shodla s názorem FA, že trest na tři zápasy je v tomto případě zjevně nedostatečný a hráč si proto odpyká dalších sedm zápasů ke standardním třem. Distanc vstoupí v platnost okamžitě," uvádí se v oficiálním prohlášení FA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články