Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester United slaví jubilejní 20. ligový titul

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United si čtyři kola před koncem sezony zajistili rekordní 20. anglický titul. Jubilejní ligovou trofej pro klub symbolicky vybojoval hráč s číslem 20 na dresu Robin van Persie, který se v prvním poločase utkání s Aston Villou blýskl hattrickem a rozhodl o výhře 3:0.

Manchester United slaví dvacátý titul
zdroj: ČTK/AP

Svěřenci trenéra Alexe Fergusona vstoupili do zápasu velkolepě a nizozemský útočník přiblížil United k titulu už po minutě a 23 sekundách, když zužitkoval přihrávku Ryana Giggse. Domácí měli v úvodní desetiminutovce i několik dalších šancí včetně nastřelené tyče, ve 13. minutě pak z voleje opět udeřil Van Persie po spolupráci s Waynem Rooneym. Hattrick letní posila z Arsenalu uzavřela o 20 minut později znovu po Giggsově asistenci svým 24. gólem v sezoně.  

Druhý poločas už tolik šancí nepřinesl a fanoušci mohli v hledišti oslavovat další titul po roční pauze. Díky triumfu v roce 2011 se United osamostatnili v čele historického pořadí anglické ligy před Liverpoolem a nyní rekordní zápis ještě vylepšili.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Manchester United - Aston Villa 3:0 (2., 13. a 33. Van Persie).

Motivace do zbývajících zápasů sezony ovšem hráčům United chybět nebude. Pokud vyhrají i poslední čtyři utkání, překonají rekord Chelsea, která dokázala v jedné sezoně získat 95 bodů. "To není nad možnosti tohoto týmu," nechal se slyšet před dnešním zápasem trenér Ferguson, jenž na lavičce Manchesteru oslavil 13. titul.

Před loňskými šampiony z Manchesteru City, kteří mají odehráno o zápas méně, mají nyní United v tabulce náskok 16 bodů a nemohou tak již být předstiženi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články