Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Barcelonu v závěru zachránil Fábregas, Real porazil Betis

Madrid – V dobré formě se předvedl Real Madrid před středečním semifinále Ligy mistrů. Obhájce titulu, který šetřil hned několik opor, na domácí půdě porazil v zápase 32. kola španělské ligy Betis Sevilla 3:1 a upevnil si druhé místo v tabulce. Tři body si na své konto připsala i Barcelona, která se dlouho trápila na domácí půdě s Levante. O její těsné výhře 1:0 šest minut před koncem rozhodl Fábregas.

Mesut Özil
zdroj: ISIFA

Real sice šetřil několik opor, na trávníku ale nechyběla největší hvězda týmu Cristiano Ronaldo. "Bílý balet" čekal na gól až do poslední minuty první půle, ale stál za to. Při pohledné akci si narazili míč Karim Benzema a Mesut Özil a německý záložník mířil přesně.

Druhý gól domácích přidal po asistenci Ronalda Karim Benzema v 57. minutě. Místo poklidného závěru ale svěřenci trenéra Josého Mourinha nechali snížit z penalty Jorgeho Molinu a od srovnání je po nedorozumění brankáře Diega Lópeze s Ricardem Carvalhem zachránilo minutu před koncem břevno. Až z protiútoku uzavřel skóre gólem na 3:1 Özil.

Barcelona v domácím duelu proti Levante nenasadila mimo jiné kanonýra Lionela Messiho, který se šetřil kvůli nedávnému svalovému zranění. Naopak poprvé od transplantace jater z loňského dubna si zahrál v základní sestavě francouzský obránce Éric Abidal, dosud jen dvakrát střídal.

Katalánci promrhali šanci jít do vedení v 16. minutě, kdy brankář Keylor Navas zneškodnil penaltu Davida Villy i dorážku Ceska Fábregase. Ani ve druhém poločase Barcelona nedokázala převahu v držení míče dlouho proměnit v šance, až okolo 80. minuty si vypracovala velký tlak, který vyvrcholil gólem Fábregase šest minut před koncem. 

Levante ani na osmý pokus nezískalo na Nou Campu v lize bod a na poslední chvíli přišlo o možnost být prvním týmem, kterému by se v této sezoně v La Lize podařilo proti svěřencům Tita Vilanovy udržet čisté konto.

Granada sice jasně přehrála Valladolid, ale hlavně kvůli výkonu brankáře Jaimeho Jiméneze jí to stačilo jen na remízu 1:1. Andaluský celek se díky remíze vzdálil na jeden bod sestupové 18. příčce.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

Granada - Valladolid 1:1 (73. El Arábí - 59. Ebert), Real Madrid - Betis Sevilla 3:1 (45. a 90.+1 Özil, 57. Benzema - 73. Molina z pen.), FC Barcelona - Levante 1:0 (84. Fábregas).

Atlético Madrid zdolalo Sevillu na jejím hřišti 1:0 a v tabulce stáhlo náskok Realu na tři body. O třech bodech rozhodl v 76. minutě kolumbijský kanonýr Falcao, který zaznamenal již 25. ligovou branku. Třetí nejlepší střelec španělské ligy ztrácí na druhého Cristiana Ronalda šest zásahů. Atlético zaznamenalo druhou výhru za sebou a bodovalo již v pátém ligovém zápase po sobě. Sevilla vinou prohry zůstává jedenáctá, osm bodů od pohárových příček.

Na čtyřech vítězných zápasech v řadě se zastavila série fotbalistů Deportiva La Coruňa, kteří tentokrát v domácím duelu jen remizovali s Bilbaem 1:1. A to i přesto, že poslední desetiminutovku dohrávali v přesile po vyloučení hostujícího Iturraspeho. Za domácí skóroval v 38. minutě Gama, Bilbao vyrovnávalo krátce před přestávkou zásluhou Lllorenteho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články