Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparťané se před zápasem s Baníkem pobili na nádraží v Hranicích

Hranice (Přerovsko) - Asi čtyři desítky fanoušků fotbalové Sparty se odpoledne popraly na vlakovém nádraží v Hranicích na Přerovsku. Policejní mluvčí Marie Štrbáková řekla, že vystoupili z vlaku a pobili se mezi sebou. Podle informací serveru Týden.cz fanoušci demolovali nádraží. Štrbáková potvrdila, že poškodili vagon, ve kterém jeli. Příznivci Sparty míří do Ostravy na večerní zápas první ligy s Baníkem.

"Dva fanoušky jsme v souvislosti s potyčkami na místě zadrželi," uvedla mluvčí. Na místě zasahovala speciální pořádková jednotka z Ostravy a olomoučtí policisté, kteří sledovali průjezd fanoušků celým krajem.

Po incidentu hlídali fanoušky na nádraží policisté. Sparťané poté nastoupili do dalšího vlaku směřujícího do Ostravy. Tam jich asi 150 dorazilo po osmnácté hodině. Na ostravském hlavním nádraží pokřikovali a hodili několik dýmovnic, ale větších výtržností se nedopustili. Do přistavených autobusů odmítli nastoupit a na stadion vyrazili pěšky.

Policie se na zápas důkladně připravovala

Na fanoušky v Ostravě dohlížejí společné česko-polské hlídky. Očekává se totiž, že baníkovce přijedou podpořit jejich kolegové z Polska. "Situaci bude monitorovat také vrtulník. Na opatření se budou podílet i strážníci Městské policie Ostrava," uvedla mluvčí Gabriela Holčáková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články