Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Viktoria by ráda výhrou nad Příbramí dostala Spartu pod tlak

Praha - Fotbalisté Plzně mají v předehrávce 24. kola první ligy jasný cíl: porazit doma Příbram a minimálně do soboty se v čele tabulky osamostatnit o tři body před Spartou, kterou čeká zápas v Ostravě. V dalších zápasech před víkendem se Jablonec představí na hřišti posledních Českých Budějovic a další zachraňující se tým Teplice čeká souboj s nováčkem z Jihlavy.

Plzeň po prohře na Spartě dokázala dvakrát vyhrát a udržet se o skóre před svým rivalem. V případě výhry nad Příbramí by mohla pražskému týmu minimálně na den odskočit. "Jelikož máme ambice zůstat v čele tabulky, musíme jednoznačně vyhrát. Každá ztráta by byla hodně bolestivá," uvedl trenér Viktorie Pavel Vrba. Plzeň má také soupeři co vracet. Dvakrát za sebou na příbramském hřišti prohrála, ale doma soupeři nechala všechny body naposledy v roce 2003.

Příbram pod novým koučem Františkem Strakou zabrala, čtyři zápasy neprohrála a pomalu se vzdaluje sestupovému pásmu. Nyní si ale Straka uvědomuje, že protáhnout neporazitelnost i v Plzni, kde sám před lety působil, bude těžký úkol. "Hrát s lídrem tabulky pro nás ale je velká motivace, navíc nemáme co ztratit," řekl příbramský kouč. Postrádat však bude Wágnera, Hájovského a Trappa, kteří hostují právě z Plzně a dohoda mezi kluby jim start zakazuje.

Jablonec by v Budějovicích rád napravil sobotní nejvyšší porážku v sezoně 1:5 s pražskou Duklou a pojistil si třetí místo v tabulce. Jablonec naplno bodoval v jediném z posledních pěti ligových zápasů. Jihočeši ztrácejí na nesestupové příčky už pět bodů a jejich trenér Pavol Švantner ví, že jeho tým nyní musí v kritické situaci uspět. "Ta naděje se zmenšuje a po utkání s Jabloncem může být už jen minimální. Hrajeme o všechno," uvedl Švantner. Jihočeši čekají na výhru devět zápasů, ze kterých sedm prohráli a vstřelili jen dva góly.

Teplice v minulém kole porazily právě České Budějovice jasně 4:0. V Jihlavě by ze sebe Severočeši rádi sejmuli nálepku nejhoršího týmu na hřištích soupeřů, který letos venku dokázal získat jen dva body. "Z hráčů snad po utkání s Budějovicemi spadla psychická deka a doufám, že na to v Jihlavě dokážeme navázat. Jsme totiž dál v situaci, kdy nutně potřebujeme každý bod," prohlásil kouč Zdeněk Ščasný.

Jeho tým by mohl povzbudit i pohled do historie, protože Jihlava v předchozích třech zápasech ani jednou s Teplicemi nedokázala bodovat. Teď je ale tým z Vysočiny ve formě, z posledních tří zápasů získal sedm bodů a vyplul do klidného středu tabulky. Vysočina v posledních pěti domácích zápasech neinkasovala ani jednu branku. Jihlavané však řeší, jak poskládat záložní řadu, z níž kvůli osmi žlutým kartám vypadl Rada a Jungr nemůže hrát kvůli dohodě mezi kluby. Navíc je nejistý start dirigenta hry Kolouška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články