Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rodí se nová tradice, sparťané převzali klíč od Prahy

Praha - Fotbalisté Sparty převzali Klíč města Prahy od primátora Bohuslava Svobody za výhru v sobotním derby se Slavií. Letenští budou mít novou putovní trofej v držení minimálně do podzimu, kdy se s odvěkým rivalem utkají v dalším ligovém souboji. Sparťané dali na oplátku Svobodovi, který se netají velkou náklonností ke Slavii, dres podepsaný všemi hráči.

Marek Matějovský a Bohuslav Svoboda
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Když Svoboda pózoval s rudým dresem a pak si čepici nasadil na hlavu, s úsměvem přiznal, že by raději dekoroval slávisty. "Derby bylo velmi pěkné, jen neskončilo úplně podle představ," řekl Svoboda.

Spartu dnes při slavnostním aktu mimo jiné reprezentovali kouč Vítězslav Lavička, kapitán Marek Matějovský, brankář Tomáš Vaclík, obránci Ondřej Švejdík s Vlastimilem Vidličkou a záložník Lukáš Vácha.

Primátor Bohuslav Svoboda:

"Doufám, že stojíme na začátku dlouhé tradice. Derby mezi Spartou a Slavií patří neodmyslitelně k našemu městu a já bych si přál, aby jednou pražský primátor mohl říci, že klíč v souvislosti s derby předává třeba už posté..."

Kouč Lavička se s hlavou pražské radnice pustil do dlouhé debaty. "My si vážíme i fanoušků Slavie, protože co by byla Sparta bez Slavie a naopak. Nemyslím, že bychom pana primátora po výhře v derby převedli do našich řad. Jak jsem měl možnost s ním hovořit, jeho víra je červenobílá, což plně respektujeme," reagoval trenér Lavička.

Klíč primátora hlavního města Prahy se přesune na letenský stadion, kde zůstane až do dalšího derby. Pokud v něm vyhrají slávisté, poputuje klíč zase do Edenu. V případě remízy zůstane v moci Sparty, protože nárok na něj si v budoucnu bude moci dělat jen vítěz prestižního zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané převzali klíč na pražské radnici
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články