Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň se trápila na Slovácku, nakonec zvítězila 2:0

Uherské Hradiště - Stíhací závod mezi Plzní a Spartou o titul pokračuje i nadále. Viktoria v dnešním utkání 23. ligového kola sice dlouho hledala zbraň na dobře bránící Slovácko, ale nakonec vyhrála 2:0 a opět se vrátila do čela. První branku utkání vstřelil hlavou Kolář, v nastaveném čase pak penaltu proměnil Horváth.

Slavící hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Před slušně zaplněnými tribunami do zápasu lépe vstoupila favorizovaná Viktorka. Svého soupeře se hned od prvních minut snažila přehrát, jak je jí zvykem, kombinací, ale její hře chyběl větší pohyb a moment překvapení, a tak dobře bránící Slovácko většinu útoků zastavilo ještě před vlastním pokutovým územím.

Nejdramatičtějším momentem první dvacetiminutovky tak byla srážka útočníka Doška s vlastním brankářem Hečou, kterou gólman Slovácka odnesl tržnou ranou na hlavě. V polovině první půle zkoušeli bezbrankový stav prolomit nejprve hradišťský Valenta a na druhé straně Limberský, ale s dalekonosnými pokusy si brankáři s drobnými obtížemi poradili.

Plzeň v nastoleném tempu pokračovala i nadále. Slovácko sice nepouštěla k míči, ale krom nakopávaných balonů si nebyl schopný druhý tým tabulky vytvořit kloudnou akci, kterou by soupeře zaskočil.

První velkou šanci viděli fanoušci v Uherském Hradišti až v druhém poločase a překvapivě si ji vytvořilo Slovácko. Nejprve zpoza vápna dobře vypálil Došek, jehož střelu Kozáčik vyrazil, a k nebezpečné dorážce se dostal Kerbr. Proti střele však dokázal plzeňský brankář reflexivně zasáhnout. O pět minut později zahrozila i Plzeň. Dlouhý míč za obranu si zpracoval Rajtoral, se štěstím se uvolnil, ale jeho pokus minul branku.

Domácí první velká šance nakopla a po hodině hry si vytvořili další vyloženou příležitost. Po rohu se míč snesl na hlavu Kerbra, který z penalty zamířil pod břevno, ale Kozáčik dalším výborným zákrokem vyrazil míč na roh. Přehlídka zkažených vyložených šancí pokračovala i nadále. Tentokrát na druhé straně. Nejprve se sám před brankářem Hečou zjevil střídající Ďuriš, ale napálil míč pouze do gólmana. Z následného rohu se ke střele dostal Horváth, který ranou z boku orazítkoval břevno.

Viktorii opět začala Slovácko přehrávat, ale tentokrát se již dočkala po rychlé akci gólové odměny. Po pětašedesáti minutách nacentroval míč Procházka, pas vrátil před branku Limberský a Kolář se již hlavou nemýlil.

Slovácko se sice snažilo ve zbývajícím čase s výsledkem něco udělat, ale místo vstřelení branky udělalo v obraně chybu, Tecl vypíchl před Hečou míč a brankář domácích musel útočníka Plzně faulovat, za což uviděl červenou kartu a kopal se pokutový kop. Tým z Uherského Hradiště už nemohl střídat, a tak se do branky musel postavit Libor Došek. Vytáhlý útočník sice vystihl směr, ale na střelu Horvátha nedosáhl.

Domácí si připsali šestou soutěžní prohru v řadě. Naopak Plzeň se díky tříbodovému zisku opět dotáhla v čele tabulky na vedoucí Spartu.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)

Branky: 67. Kolář, 90. Horváth z pen. Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Peřina. ŽK: Valenta, Kubáň, Trousil - Čišovský, Darida. ČK: 89. Heča (Slovácko). Diváci: 6015.

Slovácko: Heča - Kuncl, Trousil, Mezlík, Kubáň (87. Košút) - Hlúpik, Hofmann, Valenta, Kerbr (82. Skalák) - Došek, Volešák (79. Haša). Trenér: Habanec.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský (66. Tecl), Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral (59. Ďuriš), Kolář (88. Hejda), Kovařík - Bakoš. Trenér: Vrba.

Stanislav Habanec (Slovácko): "Celý první poločas jsme hráli ustrašeně. Nevěřili jsme, že můžeme něco s Plzní udělat. Náš vstup do druhé půle byl velice slušný. Měli jsme tlak a hlavně šance, které do té doby soupeř neměl. Jenže pokud proti Plzni neproměníte takové příležitosti, tak se to vymstí."

Pavel Vrba (Plzeň): "V první půlce jsme dobývali dobrou obranu soupeře, žádnou šanci jsme si nevypracovali. Ve druhém poločase bylo Slovácko více aktivní, i pro diváky byl fotbal zajímavější. Dvakrát jsme měli štěstí, že jsme neinkasovali. Důležité bylo, že jsme uhlídali nebezpečného Doška. O výsledku rozhodla naše první branka, kdy jsme využili dobrý náběh Limberského. Výsledek jsme si už pohlídali. Získali jsme pro nás strašně důležité tři body"

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články