Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Manchester City vyřadil Chelsea, ve finále nastoupí proti Wiganu

Londýn - Manchester City si podruhé během tří let vybojoval účast ve finále FA Cupu. Ve výborném semifinálovém utkání na Wembley porazil Chelsea 2:1, a o anglický pohár se utká s Wiganem. Ten se do finále nejstarší fotbalové soutěže na světě prodral poprvé v historii, když zdolal druholigový Millwall 2:0.

Wigan - Millwall
zdroj: Gettyimages Editorial

Petr Čech byl od úvodu zápasu zaměstnanější než obvyklý náhradník v brance City Costel Pantilimon, útoku soupeře ale neodolal teprve ve 35. minutě, kdy už se hra začínala vyrovnávat. Samir Nasri dostal v pokutovém území míč od Sergia Agüera, a když ho nedokázal argentinskému útočníkovi prostrčit zpět, sám ho poslal do sítě. Druhý gól zařídil hned v úvodu druhého poločasu Agüero, který využil centr Garetha Barryho a poslal míč hlavou chytrým lobem za bezmocného Čecha na zadní tyč.

Semifinále fotbalového Anglického poháru:

Wigan - Millwall (II.) 2:0 (1:0) Branky: 25. Maloney, 78. McManaman.
Manchester City - Chelsea 2:1 (1:0) Branky: 35. Nasri, 47. Agüero - 66. Ba.

V 66. minutě zdramatizoval zápas ranou přes hlavu Demba Ba a jako první střelec v tomto ročníku poháru překonal obranu City. Ba a záložník Juan Mata vzápětí ve výborných šancích nevyrovnali. I ve zbytku zápasu viděli fanoušci krásný fotbal s řadou šancí na obou stranách, ale gól již nepadl. Chelsea, která vyhrála čtyři z posledních šesti ročníků, může o trofej usilovat ještě v Evropské lize, kde ji čeká semifinále s Basilejí. Manchester City může Anglický pohár vyhrát pošesté, naposledy v roce 2011 porazil ve finále Stoke 1:0.

Na neutrální půdě ve Wembley poslal prvoligový tým do vedení v 25. minutě střelou z voleje Shaun Maloney, na 2:0 zvýšil ve druhém poločase Callum McManaman poté, co brankář Forde nestačil na jeho přesně provedenou kličku. V Anglickém poháru se McManaman prosadil podruhé za sebou a celkově potřetí, předtím již skóroval ve čtvrtfinále s Evertonem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články