Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V čele Světové federace malého fotbalu stane Filip Juda

Praha – Novým prezidentem Světové federace malého fotbalu, která se řadí mezi ty vůbec největší sportovní organizace planety, se stal Filip Juda. Pro český sport jde o pozoruhodný diplomatický úspěch, malý fotbal je totiž druhým nejhranějším sportem světa a jeho členská základna neustále roste.

Filip Juda se stal světovým prezidentem malého fotbalu
zdroj: ČT sport

První muž českého malého fotbalu Filip Juda po vítězství ve volbě konané v anglickém Birminghamu uvedl, že by jako hlava světové federace rád zvýšil podporu tohoto sportu u nás a do České republiky během několika let přivedl i evropský šampionát.

Filip Juda:

"Spíše jsem se zabýval otázkou mistrovství Evropy, protože bych si nejprve raději vyzkoušel něco kontinentálního. Nechci teď říkat, jestli to bude krátkodobý nebo dlouhodobý horizont, ale v horizontu možná desíti let bych si představoval, že by něco takového jako mistrovství světa u nás mohlo být."

Juda rovněž poukázal na velikost členské základny a samotnou popularitu malého fotbalu ve světě. "Světová federace malého fotbalu zastřešuje 141 zemí ze všech kontinentů. Malý fotbal je druhým nejhranějším sportem vůbec, jde o desítky milionů hráčů po celém světě."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články