Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň a Slovácko dohánějí v odvetách manko

Praha - Pohár České pošty pozná první dva semifinalisty. Vzejdou z odvetných zápasů Plzně s Jabloncem a Slovácka s Mladou Boleslaví. Domácí týmy musí shodně dohánět manko z minulého týdne, kdy Plzeň prohrála v Jablonci 1:2 a Slovácko na hřišti Mladé Boleslavi 1:3. Oba hostitelské celky nyní spřádají plány na obrat.

Především Plzeň netají pohárové ambice, Západočeši by rádi navázali na triumf z roku 2010. Teď ale úřadující ligový lídr musí zvrátit nepříznivě se vyvíjející sérii s Jabloncem. V úplně stejné pozici byla Plzeň i v osmifinále s Hradcem Králové, který nakonec dokázala udolat.

"Je to situace, na kterou jsme z pohárů zvyklí," uvedl plzeňský trenér Pavel Vrba, jehož tým v neděli v lize zdolal 2:1 Teplice a díky lepšímu skóre se vrátil do čela soutěže před Spartu. "Jsme stále v poločase, doma budeme chtít postoupit," přidal se obránce Marián Čišovský.

Také Jablonec, třetí tým ligy, je před pohárovou odvetou díky poslední vysoké výhře 4:1 nad Slováckem plný sebevědomí. "Snad jsme si ten střelecký prach z posledních utkání nevystříleli a nechali si něco i na Plzeň," doufal kouč Václav Kotal.

Před druhým středečním duelem je v lepší pozici Mladá Boleslav, která pohár premiérově ovládla předloni. Domácí Slovácko ale bude mít o motivaci postaráno, protože po prvním zápase se fotbalisté cítili být poškozeni výroky rozhodčích a trenér Svatopluk Habanec byl dokonce vykázán na tribunu. Teď se ale Jihomoravané navíc musejí oklepat z těžké nedělní porážky v Jablonci.

Zbývající dvě čtvrtfinálové odvety pohárové soutěže Sparta - Olomouc a Teplice - Liberec jsou na programu v příštím týdnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články