Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kazaň vyzývá Chelsea, Fenerbahce čeká římské Lazio

Praha - Po Lize mistrů vstoupí tento týden do své čtvrtfinálové fáze také Evropská liga a ve čtvrtečních úvodních zápasech by se měli představit dva čeští fotbalisté. Brankář Petr Čech s Chelsea zkusí doma nakročit k postupu přes Kazaň, nejlepší střelec soutěže útočník Libor Kozák může s Laziem Řím pomstít Viktorii Plzeň a vyřadit jejího přemožitele z osmifinále Fenerbahce Istanbul. Utkání Chelsea - Kazaň sledujte od 20:55 živě na programu ČT sport a na našem webu, kde můžete zároveň sledovat on-line přenos zápasu Fenerbahce Istanbul - Lazio Řím.

Chelsea - Kazaň (od 20:55 ŽIVĚ na ČT sport a našem webu)

Chelsea jde do zápasu s Kazaní v dobré pohodě, povzbuzená pondělním postupem do semifinále Anglického poháru přes Manchester United. Zůstává tak ve hře o dvě trofeje, v Premier League už o naději přišla. Na Kazaň narazí "Blues" poprvé, s ruskými soupeři ale mají příznivou bilanci. Všechny čtyři duely vyhráli a inkasovali jediný gól. Jako úřadující vítězové Ligy mistrů neberou Londýňané nic jiného než postup.

"Začínáme doma, což v pohárech ze statistického hlediska výhoda nebývá, ale není to rozhodně pravidlo. S Barcelonou jsme v minulém ročníku Ligy mistrů taky začínali doma a prošli jsme dál. Věřím, že Kazaň porazíme a vytvoříme si dobrý výsledek pro odvetu," řekl na svém webu Čech, jehož tým doma v pohárech jedenáctkrát za sebou neprohrál.

Kazaň v žádném případě nepodceňuje. Krajané ruského majitele Chelsea Romana Abramoviče ukázali svou sílu v úvodním vyřazovacím kole, když přešli přes obhájce titulu Atlético Madrid. "Kazaň má poměrně zkušený tým, který poslední dobou hraje pravidelně poháry, mají za sebou i Ligu mistrů. Jsou defenzivnější než náš předchozí soupeř Steaua Bukurešť. Určitě u nás budou čekat na brejky, takže nás čeká dobývání branky," mínil Čech.

Fenerbahce Istanbul - Lazio Řím (od 21:05 ON-LINE přenos na našem webu)

Kozák nastoupil v osmi z deseti zápasů Lazia v hlavní fázi Evropské ligy a po hattricku proti Stuttgartu se s osmi brankami vyhoupl do čela tabulky střelců. Další dvě trefy dal na startu soutěže v závěrečném předkole. S Laziem může proti Fenerbahce pomstít Plzeň, která s istanbulským klubem vypadla po výsledcích 0:1 doma a 1:1 venku.

"Viděl jsem nějaké záznamy a je to škoda, protože Plzeň hrála v druhém utkání dobře. Fenerbahce má šikovné hráče, ale my si věříme. Myslíme, že na ně máme," řekl třiadvacetiletý reprezentační útočník. Kozák si musí dát pozor, aby nedostal žlutou kartu. Další napomínání by ho vyřadilo z odvety. Ta se bude za týden hrát kvůli disciplinárnímu trestu pro římský celek před prázdným hledištěm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články