Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hrdý kouč Vrba: Věřím, že jarní část pohárů jsme nehráli naposledy

Istanbul - Přestože po vyřazení od Fenerbahce Istanbul prožíval kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba veliké zklamání, celkově hodnotí tažení Viktorie Evropskou ligou velmi pozitivně. Západočeši podle něj postupem do osmifinále i skalpy velkoklubů Atlétika Madrid či Neapole ukázali, že i v českých podmínkách se dá vytvořit silné a konkurenceschopné mužstvo. Vrba teď věří, že Plzeňští své pohárové tažení dokážou v dalších sezonách zopakovat.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/AP

"Letošní ročník Evropské ligy budu hodnotit určitě pozitivně. Je vidět, že když je mužstvo dobře poskládané z českých a slovenských hráčů, sem tam nějaký zahraniční hráč, a klub funguje, jak má, tak potom se dá i v Česku vytvořit silné mužstvo," řekl Vrba.

Napravená pověst

Přestože Plzeň v Istanbulu navzdory velkým šancím na obrat nedosáhla a po remíze 1:1 kvůli domácí prohře 0:1 vypadla, byl Vrba na hráče za výkon v odvetě hrdý. "Po tomhle zápase musím naše hráče pochválit. Mám z toho zápasu velmi dobrý pocit, že jsme to zvládli a napravili trochu pošramocenou pověst z prvního duelu. Ukázali jsme, proč jsme se dostali v Evropské lize tak daleko," uvedl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce trenéra Pavla Vrby po utkání v Istanbulu

Je přesvědčen, že Plzeň může na svou historicky nejúspěšnější sezonu v pohárech navázat. "Pokud půjdeme touhle cestou, věřím, že to nebyl poslední zápas v evropských pohárech a ani v jarní části evropských pohárů," podotkl plzeňský kouč.

Udržet mužstvo pohromadě

Důležité ale podle něj bude, aby Plzeň udržela kádr pospolu a nepotkalo ji příliš mnoho odchodů. "Pokud dokážeme udržet mužstvo pohromadě, věřím, že jsme schopni s tímhle mužstvem ty výkony opakovat. Pokud se prostě nestane, že odejdou tři čtyři hráči, jsme schopni to zvládat častěji. Věřím tomu, že to nebylo naposledy, kdy jsme hráli jarní část pohárů," přál si Vrba.

Úspěch Plzně, ale i Sparty Praha, která rovněž postoupila ze skupiny a v předešlém kole smolně vypadla s gigantem Chelsea, je podle Vrby dokladem, že česká liga jde úrovní nahoru. Uznávaný kouč věří, že se brzy přidají i další kluby.

Pět šest konkurenceschopných mužstev

"Dneska se úroveň české ligy pomalými krůčky dostává na úroveň třeba nizozemské nebo belgické. Věřím tomu, že to nebudeme jen my a Sparta, kdo bude mít úspěchy v pohárech, ale v brzké době se přidají i další týmy jako Olomouc, Jablonec, Mladá Boleslav," řekl. "Myslím, že v české lize se vytvoří pět šest mužstev, která pak budou moci konkurovat mužstvům třeba z toho Nizozemska, a doufám, že občas i nějakým větším," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články