Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dortmund v derby prohrál se Schalke, Bayern otočil zápas s Düsseldorfem

Berlín – Vestfálsko letos patří Schalke. To zvládlo i druhé derby této sezony a na domácím stadionu porazilo Dortmund 2:1. Ten tak opět ztratil body na vedoucí Bayern Mnichov a jeho odstup je nyní dvacetibodový. Lídr tabulky totiž na domácím stadionu otočil zápas s Düsseldorfem a vyhrál 3:2. Zaváhání Dormundu nedokázal využít třetí Leverkusen, jenž prohrál na hřišti Mohuče 1:0.

Radost fotbalistů Schalke
zdroj: Isifa

Bayern musel proti Düsseldorfu dvakrát korigovat nepříznivé skóre. Na gól Mathise Bollyho zareagoval ještě do poločasu Thomas Müller, po změně stran šli ale hosté znovu do vedení zásluhou Andreáse Lambertze. Domácí však přece jen na osmou ligovou výhru v řadě dosáhli. Obrat zařídili v závěrečné čtvrthodině Frank Ribéry a první trefou v sezoně Jerome Boateng.

Dortmund v derby se Schalke prohrával od 12. minuty díky přesnému voleji Juliana Draxlera, který zaznamenal sedmou ligovou branku v ročníku. Stejné mety dosáhl deset minut před přestávkou Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar a domácí vedli o dvě branky. Kanonýr Schalke se však chvíli po přestávce srazil s vlastním gólmanem Hildebrandem a se zraněným kolenem musel opustit hřiště.

O snížení se postaral v 59. minutě nejlepší střelec Dortmundu Robert Lewandowski, ale vyrovnat se už hostům nepodařilo. Schalke tak dosáhlo na teprve čtvrté domácí vítězství proti Dortmundu v posledních jedenácti zápasech. Třetí ligová výhra v řadě zároveň posunula svěřence trenéra Kellera na čtvrté místo zajišťující postup do předkola Ligy mistrů.

Leverkusen zaváhání Borussie nevyužil, prohrál v Mohuči brankou Ivanschitze z penalty a v tabulce zůstal o bod třetí. Obránce Mohuče Zdeněk Pospěch odehrál celý zápas, Michala Kadlece v dresu Leverkusenu vystřídal v 79. minutě Arkadiusz Milik.

V utkání Mönchengladbachu s Brémami odehrál v týmu hostů celých 90 minut český obránce Theodor Gebre Selassie a Werder remizoval 1:1. Vše podstatné se stalo v druhém poločase, kdy nejprve poslal domácí celek do vedení Peniel Mlapa, který se trefil po dvou minutách pobytu na hřišti. Za hosty vyrovnal o pět minut později Alexandar Ignjovski. Brémy nedokázaly vyhrát počtvrté v řadě a jsou třinácté, Mönchengladbachu patří osmá příčka.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Bayern Mnichov - Düsseldorf 3:2 (45. Müller, 74. Ribéry, 86. Boateng - 16. Bolly, 71. Lambertz), Freiburg - Wolfsburg 2:5 (2. Kruse, 65. Flum - 22. a 49. Olič, 7. vlastní Makiadi, 16. Vieirinha, 90.+2 Diego), Fürth - Hoffenheim 0:3 (10. Firmino, 16. Joselu, 50. Weis), Mohuč - Leverkusen 1:0 (61. Ivanschitz z pen.), Schalke - Dortmund 2:1 (12. Draxler, 35. Huntelaar - 59. Lewandowski), Mönchengladbach - Brémy 1:1 (72. Mlapa - 77. Ignjovski).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články