Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Plzeň začíná boj o ligový titul v Brně, kterému má co oplácet

Brno – Po skvělém vstupu do Evropské ligy mají před sebou fotbalisté Plzně další výzvu. V prvním jarním kole fotbalové Gambrinus ligy jedou do Brna, kterému mají co vracet. Zbrojovka je totiž jediným celkem, který na podzim dokázal porazit Viktorii na vlastním stadionu. Dohrávku 17. kola mezi sedmou Zbrojovkou a lídrem tabulky z Plzně můžete sledovat živě na ČT sport a na našem webu od 17:30.

V podzimním duelu Plzeň dvakrát vedla, Brno ji však trestalo z protiútoků a díky dobré produktivitě nakonec vyhrálo 3:2. "Byli hodně efektivní a roli sehrála i Švancarova chytrost. Na něj si musíme dát velký pozor," připomněl kouč Plzně Pavel Vrba dvě asistence brněnského útočníka.

Vrba věří, že se hráči dokážou maximálně zkoncentrovat po postupu do osmifinále Evropské ligy. "Zápas s Neapolí jsme hodili za hlavu a soustředíme se jen na Brno. Gambrinus liga je jiná, protože nás soupeři znají mnohem lépe než v Evropské lize. Navíc jsou motivovaní, takže nás nečeká nic jednoduchého," dodal Vrba, jehož svěřenci za posledních 15 měsíců prohráli venku jen v Příbrami.

Brnu komplikuje roli řada absencí. Trenér Petr Čuhel nemůže nasadit potrestané Pernicu, Falla, Mezlíka a Paška, zranění jsou Frejlach a Král a nejistý je i start tvůrce hry Zavadila a Lutovského. "Chybí nám polovina základního kádru. Na absence jsme se ale připravovali. Věřím, že zápas zvládneme i v současném složení týmu," řekl Čuhel.

Pomoci by měla i motivace vytáhnout se na lídra ligy. "Plzeň je teď pojmem. Je to pro hráče i realizační tým obrovská výzva. Můžeme jen získat, to nás motivuje a zápas chceme zvládnout stejně jako na podzim," prohlásil brněnský kouč.

Klíčem k úspěchu prý je, aby se Brňané nespoléhali jen na obranu, která navíc na podzim inkasovala po Ostravě nejvíce branek. "Nesmíme se přizpůsobit jejich hře a hrát pasivně. To by byl začátek konce. Musíme se snažit o aktivní pojetí, protože jen tím jejich skvěle secvičenou hru můžeme rozhodit a uspět," naznačil taktiku Čuhel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články