Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jarní část začala, diváci viděli remízy

Teplice, Jihlava - Fotbalisté Teplic remizovali na úvod jarní části první ligy s pražskou Duklou 1:1 a dále tak zůstávají těsně nad hranou sestupu. Další nerozhodný výsledek se odehrál v Jihlavě, kam přijel Hradec Králové. Vinou mezery v útoku po odchodu Stanislava Tecla i kvality defenzivy soupeře se podobně jako v podzimním střetnutí týmy rozešly smírně.

Zápas Jihlava - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Zápas naplno ukázal, jak obtížné bude nahradit nejlepšího střelce klubu Stanislava Tecla, který v zimní pauze přestoupil do Plzně. Generalita klubu se s autorem deseti podzimních branek rozloučila za potlesku fandů těsně před zápasem.

Pak už však začal zápas prvního jarního kola. V mrazivém počasí oba soupeři sváděli boj především ve středu hřiště. V útoku Jihlavanů se místo Tecla objevil Vaněček, ale ani on během první půle nedokázal přímou střelou ohrozit hradeckou branku. Vaněček se mohl mezi střelce zapsat tři minuty po přestávce, ale na odražený míč od spoluhráče Kosaka po centru Klimenta na malém vápně vůbec nezareagoval. Trenér Komňacký neskrýval po zápase rozladění.

"Vůbec nechápu, co tam dělal, ani on sám mi to nedokázal vysvětlit. Úkol jako útočník nesplnil, neprosadil se, i když dostal málo balónů, které potřebuje. Pokud ho ale máme měřit optikou Standy Tecla, tak adekvátní náhrada tady za něj zatím není."

Východočeši vážněji zahrozili až po přestávce. Střídající Schwarz, který nahradil zraněného Hochmeistera, vypálil z 25 metrů a jeho střela skončila na tyči Blažkovy branky. To bylo ale na další minuty dlouho všechno. Až v 67. minutě pak nebezpečně hlavičkoval po centru hradecký Harba, ale ani on nedokázal vsítit úvodní gól utkání.

Hradec v touze dohnat tříbodovou ztrátu na Jihlavu v prvoligové tabulce byl dál mírně lepším týmem, ale ve zbytku zápasu už diváci žádnou příležitost, která by zahýbala stavem skóre, neviděli. "Remíza je zasloužená pro oba mančafty. Samozřejmě, kdyby jedna z těch šancí skončila gólem, tak bychom byli šťastní, ale bylo to typické úvodní utkání jara. Hřiště bylo skvěle připravené, ale v tom mrazu to bylo složité," uzavřel hradecký kouč Jiří Plíšek.

Teplice zahájily jaro remízou 1:1 s Duklou

Mrazivý večer s vánicí a teplotou kolem minus pěti stupňů Celsia přilákal do ochozů jen několik set diváků a ani předváděný fotbal je nedokázal rozehřát. Teplice sice byly aktivnější, ale jen těžko se dostávaly přes zahuštěný střed pole. Navíc Dukla byla z rychlých kontrů o dost nebezpečnější.

V 10. minutě dostal dost prostoru na pravé straně Borek, jeho centr doputoval až doprostřed vápna k Bergerovi, jenže jeho střelu vykopl vybíhající brankář Grigar. Kolmice za obranu Dukle zafungovala i v 36. minutě a byla z toho nejrušnější část prvního poločasu. Pospěch byl u míče dřív než padající Grigar, míč si posunul kolem něj, jenže brankář ho zastavil před vápnem rukou. Dostal jen žlutou kartu, z následného trestného kopu však Kalouda poslal hosty do vedení. Situaci po zápase hodnotil i trenér Pražanů Luboš Kozel. "Ukazovali nám teď na semináři pár modelových situací a jedna byla skoro totožná - a byla to ukázka, za co se má dávat červená," dodal.

 

Teplice celý první poločas hrozily jen střelami z dálky a hned po pauze právě z prakticky totožné situace vyrovnaly. Přímý kop vybojoval Mahmutovič a v přesnou ránu do horního růžku ho proměnil Jarolím. Pak už však zápas upadl do podprůměru - Teplice se sice snažily dopředu o něco víc, ale bylo z toho jen několik nebezpečných závarů. A když v 75. minutě Mahmutovič konečně dostal míč do sítě, radost mu zkazil zdvižený praporek pomezního. I proto už zápas dospěl k remíze. Trenér Dukly Luboš Kozel nakonec bod z Teplic bere.

"Podařilo se nám domácí trochu zaskočit aktivitou a po zásluze jsme vedli, ale pak už to tak dobré nebylo a dopustili jsme trochu lacino vyrovnání. Bod je nakonec asi zasloužený."

Hned potom musel čelit otázkám, jestli se proti týmu ze spodní poloviny tabulky nedalo získat i víc. "Málo to rozhodně není, i my ještě hrajeme o záchranu," řekl Kozel. Podobně hodnotil zápas i teplický trenér Ščasný. Chyběla nám ze začátku agresivita a pohyb, nedostupovali jsme hráče. Jako kdyby se hráči lekli té situace, ve které jsme. Druhá půle už byla lepší, za ni jsme si bod zasloužili."

Jihlava - FC Hradec Králové 0:0 Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Hájek. ŽK: Šourek, Marek (Jihlava). Diváci: 2290. Sestavy:

Jihlava: Blažek - Vaculík, Tlustý, Šourek, Marek - Kliment (61. Koloušek), Karlík, Jungr, Rada, Kosak (71. Tomeček) - Vaněček (87. Vašíček). Trenér: Komňacký.

Hradec Králové: Koubek - Holeš, Fukal, Hochmeister (17. Schwarz), Plašil - Harba, Strnad, Šisler, Halilovič (88. Klapka) - Kulič (77. Hadaščok), Štěpán. Trenér: Plíšek.

FK Teplice - Dukla Praha 1:1 (0:1) Branky: 47. Jarolím - 36. Kalouda. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek. ŽK: Grigar, Čajič, Vondrášek, Mahmutovič - Přeučil, Borek. Diváci: 1542. Sestavy: 

Teplice: Grigar - Kaufman, Jablonský, Podaný - Litsingi (88. Kerič), Jarolím, Čajič, Chovanec (67. Vůch) - Mahmutovič, Jindráček (86. Vachoušek).Trenér: Ščasný.

Dukla: Rada - Romera, Štětina, Vorel,Vrzal - Berger, (90. Malý), Borek, Kalouda, Božič (70. Podrazký), Abiach (60. Přeučil) - Pospěch. Trenér: Kozel. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články