Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fiorentina zničila Inter, Kozákovo Lazio nestačilo na poslední Sienu

Řím - Fotbalisté AS Řím porazili ve šlágru 25. kola italské ligy vedoucí Juventus 1:0 a dočkali se premiérového vítězství v domácí soutěži v novém roce. Obhájce titulu přišel o sérii pěti duelů bez porážky. Fiorentina se zvedla z nevalné formy a rozdrtila v souboji o místo v Lize mistrů Inter 4:1. Lazio Řím prodloužilo sérii bez výhry a s Liborem Kozákem v sestavě prohrálo s poslední Sienou 0:3.

Stevan Jovetič
zdroj: ISIFA

Lazio Řím prohrálo 0:3 na hřišti dosud poslední Sieny a už pět zápasů čeká na vítězství. V tabulce Serie A kleslo na čtvrté místo o skóre za třetí AC Milán. Favorizovanému římskému celku nepomohl k ukončení série bez vítězství ani útočník Libor Kozák, jenž se teprve podruhé v sezoně dostal v ligovém utkání do základní sestavy.

Třiadvacetiletý hráč nenavázal na své dvougólové představení z minulého týdne v Evropské lize proti Mönchengladbachu a stejně jako ostatní spoluhráči vyšel naprázdno. Za Sienu se dvakrát trefil švýcarský útočník Innocent Emeghara, jednou skóroval Alessandro Rosina. 

Fiorentina si vychutnala Inter

Fiorentina si v souboji aspirantů na třetí místo zajišťující účast v Lize mistrů smlsla na Interu Milán. Nerazzurri se nemohou zvednout ze špatné formy paradoxně od doby, kdy ukončili neporazitelnost Juventusu - od té doby se převážně trápí, a zvláště na hřišti soupeře.

Nejinak tomu bylo i na hřišti Fiorentiny. Ta již od začátku svého soupeře přehrávala a mohla jít několikrát do vedení, nakonec si však musela počkat "až" do 12. minuty, kdy hlavičkou překonal Handanoviče Ljajič. Přesně o dvacet minut později chorvatský útočník Stevan Jovetič náskok zvýšil parádní dělovkou na 2:0. A pouhých deset minut po změně stran to bylo díky Jovetičovi již 3:0, když mu nádherně patičkou asistoval do jasné šance Alberto Aquilani.

Fiorentina svého soupeře nepustila téměř k ničemu a naprosto s přehledem držela míč, a tím v jejím případě i zápas ve své moci. Adem Ljajič ještě stačil v 65. minutě zvýšit na 4:0. Naprostý debakl už pak stihl jen odvrátit Antonio Cassano, který vynikající dalekonosnou ranou k tyči snížil na 1:4. 

Nástupce českého trenéra Zdeňka Zemana na lavičce AS Řím Aurelio Andreazzoli s týmem před týdnem debutoval porážkou 1:3 se Sampdorií Janov, dnes si ale připsal cennou výhru. Zasloužil se o ni prudkou ranou v 58. minutě Francesco Totti. Juventus vede soutěž nadále o pět bodů, ale přiblížit na dva se mu může už v neděli Neapol. Ta si bude chtít spravit chuť po domácí porážce 0:3 v Evropské lize s Plzní proti Sampdorii Janov.

Chievo, s českým záložníkem Kamilem Vackem jen na lavičce náhradníků, ztratilo vedení nad Palermem a získalo bod za remízu 1:1. Hosté se odpoutali od poslední Sieny, na nesestupové příčky jim ale stále chybí tři body.

Fotbalisté Neapole nenapravili čtvrteční domácí debakl 0:3 od Plzně v Evropské lize a ve 25. kole Serie A remizovali na svém hřišti 0:0 se Sampdorií Janov. Druhý tým italské ligy na čelo tabulky ztrácí čtyři body.

Výsledky 25. kola italské fotbalové ligy

Chievo - Palermo 1:1 (55. Théréau z pen. - 5. Formica), AS Řím - Juventus Turín 1:0 (58. Totti), Catania - Boloňa 1:0 (42. Almiron), FC Janov - Udine 1:0 (33. Kucka), FC Turín - Bergamo 2:1 (42. Cerci, 87. Birsa - 75. Denis z pen.), Neapol - Sampdoria Janov 0:0, Pescara - Cagliari 0:2 (53. a 61. Sau), Catania - Boloňa 1:0 (42. Almiron), FC Janov - Udine 1:0 (33. Kucka), FC Turín - Bergamo 2:1 (42. Cerci, 87. Birsa - 75. Denis z pen.), Neapol - Sampdoria Janov 0:0, Pescara - Cagliari 0:2 (53. a 61. Sau), Fiorentina - Inter Milán 4:1 (13. a 65. Ljajič, 33. a 55. Jovetič - 87. Cassano), Siena - Lazio Řím 3:0 (7. a 61. Emeghara, 23. Rosina)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy