Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejbližší český soupeř Dánsko utrpělo vysokou prohru v Makedonii

Praha - Nejbližší soupeř českých fotbalistů v kvalifikaci o postup na světový šampionát Dánsko utrpělo v přípravném utkání v Makedonii vysokou porážku 0:3. Seveřané nezvládli začátek zápasu a za prvních 24 minut inkasovali všechny tři góly.

Dánští fanoušci
zdroj: AP/ČTK autor: Vadim Ghirda

Skóre otevřel už po osmi minutách Panděv, a když v 17. minutě po krásné individuální akci zvýšil Ibraimi, dánská obrana se sesypala. Vzápětí přidal třetí gól hlavou Noveski, a přestože hosté po přestávce přidali, zkorigovat výsledek už nedokázali. Dánové poosmé za sebou nevyhráli a před duelem s Českem 22. března mají o čem přemýšlet.

Další soupeř týmu Michala Bílka v kvalifikaci o MS 2014 Malta remizovala se Severním Irskem bez branek. Outsider skupiny ve druhém přípravném duelu po sobě neinkasoval.

Španělé nadělili kouči k vyrovnání rekordu výhru nad Uruguayí

Španělé porazili Uruguay 3:1 a protáhli svoji sérii bez prohry na osmnáct utkání. Úřadující mistři světa a Evropy vítězstvím zpříjemnili svému trenérovi Vicentemu del Bosquemu 68. zápas na lavičce národního týmu, jímž vyrovnal rekord slavného předchůdce Ladislava Kubaly.

Rodák z Budapešti Kubala, který po válce šestkrát reprezentoval Československo, vedl španělskou reprezentaci v letech 1969 až 1980. Tým z Pyrenejského poloostrova pod ním získal 31 výher, 21 remíz a 16 porážek. Del Bosque je mnohem úspěšnější: Dnešní triumf byl jeho 57. vítězstvím na lavičce národního týmu.

Úřadující vládci světového fotbalu vyhráli i bez chybějících opor Xaviho, Xabi Alonsa či brankáře Casillase. Na neutrální půdě v Dauhá byli od začátku aktivnější a po šestnácti minutách je poslal po chybě brankáře Muslery do vedení Fábregas. Uruguay do poločasu vyrovnala, ale po změně stran dvěma góly rozhodl Pedro.

Jubilejní stý zápas ve španělském dresu odehrál stoper Puyol, který nastoupil za národní tým po roční přestávce. V první půli sice skóroval, ale radost mu zkazil ofsajd.

Ibramihovič se tentokrát neprosadil

Argentina porazila Švédsko na jeho hřišti 3:2. Proti sobě nastoupili bývalí hvězdní spoluhráči z Barcelony Messi a Ibrahimovič, ale ani jeden se gólově neprosadil. V úvodní půlhodině padly ve Stockholmu hned čtyři branky. Ve třetí minutě si vstřelil vlastní gól Lustig, za čtvrthodiny odpověděl ranou do správné branky Olsson. Argentině už za minutu vrátil vedení Agüero a krátce nato přidal třetí zásah hostů Higuaín. Domácí Elm v nastavení už jen zmírnil švédskou porážku.

Německo si připsalo první výhru nad Francií po 26 letech, když v Paříži otočilo zápas a zvítězilo 2:1. Domácím zajistil náskok gólem ze 44. minuty Valbuena, ale svěřencům Joachima Löwa se povedl druhý poločas. Nejprve v 51. minutě vyrovnal Müller a čtvrt hodiny před koncem rozhodl Khedira.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články