Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea podlehla Newcastlu, Citizens jen remizovali s Liverpoolem

Londýn - Mistrovskému Manchesteru City se obhajoba titulu vzdaluje, na vedoucí United totiž po domácí remíze s Liverpoolem 2:2 ztrácí již devět bodů. Ani návrat Petra Čecha do branky Chelsea nepomohl a Blues prohráli na hřišti Newcastlu 2:3. Lví podíl na výhře domácích měla nová posila Moussa Sissoko, francouzský záložník při svém debutu podal skvělý výkon korunovaný dvěma brankami.

Smutnící Reina a slavící Agüero
zdroj: EPA autor: PETER POWELL

Liverpool pokračoval v nápravě reputace po zpackaném pohárovém utkání s Oldhamem na hřišti Manchesteru City. V polovině týdne remizovali Reds na hřišti Arsenalu 2:2 a stejný výsledek vybojovali i na Etihad Stadium. Liverpool od začátku předváděl aktivnější výkon, byli to ovšem domácí, kterým se podařilo skórovat. Po nepovedené ofsajdové pasti si prostor pro zakončení našel Edin Džeko, který svým jedenáctým ligovým gólem v sezoně zařídil vedení City.

Liverpoolu se však povedlo ještě do konce poločasu srovnat, když se zpoza šestnáctky přesně trefil bývalý útočník Citizens Daniel Sturridge. A tým z Merseyside ve druhém poločase dokonce šel do vedení po skvělé trefě kapitána Gerrarda. Obrovská hrubka brankáře Reiny a fantastické zakončení Agüera o několik minut později však rozhodly o konečné remíze 2:2.

Výsledky 25. kola Premier League:

QPR - Norwich 0:0, Arsenal - Stoke 1:0 (81. Podolski), Everton - Aston Villa 3:3 (69. a 90.+3 Fellaini, 21. Anichebe - 2. a 61. Benteke, 24. Agbonlahor), Newcastle - Chelsea 3:2 (68. a 90. Sissoko, 41. Gutiérrez - 55. Lampard, 61. Mata), Reading - Sunderland 2:1 (7. a 55. Kébé - 29. Gardner z pen.), West Ham United - Swansea 1:0 (77. Carroll), Wigan - Southampton 2:2 (25. Caldwell, 90. Maloney - 64. Lambert, 85. Schneiderlin), Fulham - Manchester United 0:1 (79. Rooney). West Bromwich - Tottenham 0:1 (67. Bale), Manchester City - Liverpool 2:2 (23. Džeko, 78. Agüero - 29. Sturridge, 73. Gerrard).

Petr Čech se vrátil do branky Chelsea poté, co vynechal kvůli zranění lýtka dva zápasy. Ty skončily pro jeho tým remízou 2:2, s českým reprezentantem mezi tyčemi však svěřenci kouče Rafaela Beníteze inkasovali dokonce třikrát.

Ve 41. minutě překonal Čecha svým prvním gólem v sezoně Gutiérrez. Po změně stran sice vyrovnal Frank Lampard a šest minut po něm otočil skóre Juan Mata, ale hrdinou zápasu se stal Moussa Sissoko. Francouzský reprezentační záložník si odbyl po nedávném přestupu z Toulouse skvělý debut před fanoušky Newcastlu, když v 68. minutě vyrovnal a v poslední minutě zajistil patnáctému týmu tabulky výhru.

Smolně dopadl návrat do Newcastlu pro útočníka Dembu Ba, který přišel do Chelsea z United na začátku roku. V závěru prvního poločasu ho Fabricio Coloccini kopl do obličeje a poranil mu nos.

Na pět bodů se Chelsea přiblížil šestý Arsenal, který zdolal doma Stoke 1:0 díky brance střídajícího Lukase Podolského. Německý reprezentant se trefil v 78. minutě z přímého kopu s pomocí teče hostujícího hráče ve zdi. Tomáš Rosický zůstal jen na lavičce náhradníků Arsenalu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články