Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rangers hrozí odchodem ze skotských soutěží

Londýn - Vedení fotbalistů Glasgow Rangers pohrozilo odchodem ze systému skotských soutěží do zahraničí, pokud by čtyřiapadesátinásobní mistři zůstali po plánované reorganizaci ve čtvrté lize. Nový návrh počítá se třemi ligami, přičemž Rangers by i v případě umístění na první pozici zůstali v rozšířené čtvrté divizi. Do ní byli loni přeřazeni kvůli vysokým dluhům.

Glasgow Rangers
zdroj: ISIFA

"Vyhrajete ligu, a v příští sezoně v ní pak zůstanete? To nedává smysl," prohlásil šéf Rangers Charles Green v klubové televizi. "Doporučím správní radě, abychom v takovém případě skotský fotbal co nejrychleji opustili," doplnil.

Rangers se mohou opřít o projekty společných ligových soutěží, s nimiž v poslední době přišly například bývalé sovětské republiky nebo belgický klub Standard Lutych. Ten chce vytvoření společné soutěže s nizozemskými týmy, jinak hrozí odchodem do francouzské ligy. Všechny takové přesuny by však musela schválit UEFA.

Green uvažuje o různých alternativách. "Ruku na srdce, dnes tu ta možnost není, ale to neznamená, že bychom se neměli snažit se po možnostech ohlédnout," zhodnotil realisticky šéf Rangers.

V roce 2012 skotský klub kvůli dluhům, které mohou dosahovat až výše 46 milionů liber (cca 1,5 miliardy korun), sám požádal o vstup do nucené správy. Následně mu bylo odečteno dle platných pravidel 10 bodů. Mužstvo se pokusil zachránit ředitel klubu Green tím, že založil nový subjekt The Rangers FC. Neuspěl a v následné sezoně 2012/2013 musel klub nastoupit jen do čtvrté nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články