Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brankář Štěch podepsal ve West Hamu první profesionální smlouvu

Londýn - Své první profesionální angažmá získal v anglickém klubu West Ham United český fotbalový brankář Marek Štěch. Osmnáctiletý gólman, který vyrůstal ve Spartě, strávil poslední dva roky v mládežnickém centru londýnského klubu. Nyní už se ocitl v kádru profesionálního mužstva, kde ho čeká boj o post dvojky pro nadcházející sezonu.

Marek Štěch
zdroj: Wikipedia.org

Do Anglie odešel Štěch před dvěma lety s vizí, že se bude připravovat v juniorských výběrech West Hamu na šanci, kterou by dostal od svého krajana, trenéra gólmanů Luďka Mikloška. Příležitosti se může dočkat nyní. "Nastoupil do přípravy a dostane možnost bojovat o pozici klubové dvojky," uvedl hráčův agent Martin Říha, který s hráčem ve čtvrtek večer v Londýně kontrakt podepsal.

Marek Štěch patří mezi největší české brankářské talenty a mnozí experti mu dokonce předpovídají, že by mohl navázat svou kariérou na Petra Čecha. Před rokem byl vyhlášen nejlepším českým fotbalistou v kategorii mladšího dorostu za rok 2006.

Věkově Štěch patří do kádru současné devatenáctky, kterou čeká v nadcházejících dnech evropský šampionát na domácí půdě, ale v nominací chybí. Teprve nedávno se totiž zotavil po několikaměsíčním zranění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články