Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mourinho hledá cestu z krize, Casillas už není jasná jednička

Madrid - Kapitán fotbalistů Realu Madrid Iker Casillas překvapivě chyběl v brance v sobotním utkání španělské ligy s Málagou proto, že obvyklý náhradník Antonio Adán je podle kouče Josého Mourinha momentálně lepší. "Můžete vymýšlet všechny možné historky, jak chcete, ale bylo to čistě sportovní rozhodnutí. Nic víc," řekl Mourinho novinářům po zápase, v němž Real utrpěl porážku 2:3.

Iker Casillas
zdroj: Isifa/EPA

Španělskému šampionovi se nedaří a v lize ztrácí na vedoucí Barcelonu už 16 bodů. "Nehráli jsme dobře v několika směrech, mimo jiné v defenzivě," komentoval Mourinho změnu na brankářském postu. Dodal, že Real potřebuje zlepšení i jinde. "Jde o celkový problém," prohlásil.

Pětadvacetiletý Adán v předchozím průběhu sezony nastoupil jen ve třech zápasech Španělského poháru a v Lize mistrů na závěr skupiny proti Ajaxu, kdy už Realu o nic nešlo.

José Mourinho:

"Porážka vždycky bolí, ale pro mě je horší, když ze sebe nevydáte maximum. Hráčům jsem řekl, že mohou být smutní z porážky, ale že pojedou domů s vědomím, že odvedli to nejlepší, co bylo v jejich silách."

Jeho letošní premiéra a celkově čtvrtý start ve španělské lize nedopadl dobře: v Málaze prohrál královský klub po téměř 30 letech. Tři góly obdržel v soutěži naposledy před rokem od Barcelony, od jiného soupeře dostal tři branky naposledy loni v dubnu.

I když Real ztrácí už sedm bodů i na druhé Atlético, Mourinho se neobává, že by mohl na lavičce "Bílého baletu" skončit. "Fotbal je fotbal, proč bych se měl bát o práci? My trenéři dobře víme, že ve fotbale neexistuje paměť. Získané tituly ani odvedená práce se nepočítají," prohlásil bývalý kouč Porta, Chelsea a Interu Milán.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články