Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Po Barankovi opouští Jablonec i Fukal

Jablonec n. Nisou - Jablonecké fotbalisty dnes opustil další zkušený hráč Milan Fukal. Bývalý reprezentační obránce přestupuje do týmu nováčka rakouské ligy Kapfenbergu, kde se dohodl na roční smlouvě. Do Rakouska zamířil i dosavadní jablonecký kapitán Miroslav Baranek, který bude hrát druhou ligu za Schwadorf.

Milan Fukal
zdroj: fkjablonec.cz

Třiatřicetiletý Fukal vyráží na zahraniční angažmá dva roky poté, co se vrátil z Mönchengladbachu. V Německu, kde působil celkem šest let, předtím hrál také za Hamburk. Českou ligu opouští s bilancí 149 zápasů a 19 branek.

Jablonecký celek opouští i jejich kapitán Miroslav Baranek, který míří do druholigového rakouského Schwadorfu. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní záložník se dnes s klubem dohodl na roční smlouvě s opcí. Baranek se tak ve Schwadorfu mine se svým krajanem Markem Kinclem, který od nové sezony posílí útok prvoligového nováčka Bohemians Praha.

Baranek v Jablonci doplatil na omlazení kádru, které si vyžádal kouč František Komňacký. V severočeském klubu mu navíc po sezoně vypršela smlouva. Vyzkouší si ale své druhé zahraniční angažmá, v letech 2000-2002 už působil v bundesligovém Kolíně nad Rýnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články