Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea opět nevyhrála, Rosický byl u prohry Arsenalu, Manchester přestřílel Reading

Londýn - Sedm zápasů, tak dlouho už nedokázali vyhrát hráči Chelsea v anglické fotbalové lize, když dnes prohráli londýnské derby 1:3. Chelsea se sice dostala brzy do vedení, když se trefil Mata, avšak West Ham v druhém poločase převzal otěže utkání do svých rukou a třemi zásahy zápas otočil. Nevyhrál ani druhý londýnský celek Arsenal, který doma překvapivě podlehl Swansea 0:2. Ve velkou přestřelku se změnilo utkání v Readingu, kde domácí podlehli prvnímu celku tabulky, Manchesteru United, 3:4.

Fernando Torres během zápasu s West Hamem
zdroj: ISIFA

Rafael Benítez před městským derby udělal jednu větší změnu, když na lavičce nechal sedět Oscara a do základu postavil Victora Mosese. Změnu v sestavě musel udělat i lodivod West Hamu Sam Allardyce, kterému vypadl útočník Andy Carroll, jenž si v pohárovém zápase poranil koleno a svému celku bude chybět přibližně dva měsíce.

Aktivněji do zápasu vstoupili favorizovaní hosté a již ve třinácté minutě šli do vedení. Aktivně hrající Moses našel ve vápně Torrese, ten ještě přihrál svému krajanu Matovi a Chelsea vedla.

Pak se však hra uklidnila a dlouho se nic nedělo. Až v druhé půli znovu zahrozil Mata, jenž ze standardní situace trefil tyč. Pak již začali úřadovat domácí. Po hodině hry se k tečovanému centru probojoval bývalý hráč Chelsea Carlton Cole a bylo vyrovnáno. West Ham v té době byl na koni a Chelsea měla v obraně obrovské potíže. Několikrát je výbornými zákroky podržel i Petr Čech.

Rozhodující moment přišel čtyři minuty před koncem. Obrana Chelsea opět zaspala, nechala na hranici vápna úplně volného Diameho, který nezaváhal a poslal kladiváře do vedení. V nastaveném čase poté vítězství pojistil v 89. minutě střídající Maiga.

Arsenal i s Rosickým doma podlehl Swansea

Velkým překvapením skončil zápas sousedů v tabulce, kdy favorizovaný Arsenal na svém stánku přivítal Swansea a na domácím stadionu prohrál 0:2. O výsledku rozhodl dvě minuty před koncem Michu, který šokovaný Arsenal dorazil druhým gólem v nastavení. Do zápasu po půlroční pauze zasáhl i český reprezentant Tomáš Rosický, jenž v 79. minutě vystřídal Wilshera.

Šanci poskočit na třetí místo nevyužil West Brom. Největší překvapení probíhající sezony doma podlehlo Stoke, když o výhře 1:0 hostů rozhodl čtvrt hodiny před koncem Whitehead.

Roli favoritů naopak potvrdili fotbalisté Tottenhamu a Liverpoolu. Kohouti v druhém londýnském derby dokázali porazit rozdílem třídy Fulham na jeho hřišti 3:0. Opět zazářil především znovuobjevený střelec Defoe, jenž se trefil hned dvakrát. Radost ze tří bodů mají i v Liverpoolu, který doma přehrál osmnáctý tým tabulky ze Southamptonu 1:0. O výsledku rozhodl ještě v první půlce svým gólem Agger.

Remízou 1:1 skončily duely Manchesteru City s Evertonem a QPR s Aston Villou. Everton se brzy dotal do vedení, když se kolenem trefil ve formě hrající Fellaini, ale do poločasu dokázal z penalty vyrovnat Tevéz. Druhý gól už hráči City nepřidali a ztratili tak další body.

Slavící Robin van Persie
zdroj: ČTK autor: Lefteris Pitarakis

Manchester United znovu otočil zápas a vyhrál

Největší gólové hody viděli fanoušci v Readingu, kam zavítal vedoucí celek Premier League Manchester United a po brankové přestřelce nakonec hosté vyhráli 4:3. Domácí ale proti favoritovi začali velice dobře a po osmi minutách šli do vedení zásluhou Robsona-Kanu. Rudí ďáblové však za osm minut výsledek otočili, když se trefil Anderson a z penalty Rooney. Reading se však nevzdával a za dalších sedm minut opět vedl, poté co se nejprve po rohu prosadil Le Fondre a po naprosto totožné akci i Morrison.

Favorizovaní United však do poločasu převážili misky vah na svoji stranu. Ve třicáté minutě vyrovnal druhou brankou v utkání Rooney a rozhodující branku vstřelil o čtyři minuty později Van Persie. V druhé půlce již branka nepadla a rudí ďáblové tak v čele tabulky odskočili Manchesteru City na tři body.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:

West Ham United - Chelsea 3:1 (63. C. Cole, 86. Diamé, 90.+1 Maiga - 13. Mata), Arsenal - Swansea 0:2 (88. a 90. Michu), Fulham - Tottenham 0:3 (72. a 77. Defoe, 56. Sandro), Liverpool - Southampton 1:0 (43. Agger), Manchester City - Everton 1:1 (43. Tévez z pen. - 33. Fellaini), QPR - Aston Villa 1:1 (19. Mackie - 8. Holman), West Bromwich - Stoke 0:1 (75. Whitehead), Manchester United 3:4. (8. Robson-Kanu, 19. Le Fondre, 23. Morrison - 16. z pen. a 30. Rooney, 13. Anderson, 34. Van Persie).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články