Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mezlík si nezahraje tři zápasy

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zastavila brněnskému Pavlu Mezlíkovi činnost na tři soutěžní utkání za hrubé nesportovní chování, které vedlo k jeho vyloučení v nedělním ligovém duelu s Příbramí. Záložník Zbrojovky je potrestaný za to, že v závěru prvního poločasu v přerušené hře udeřil protihráče.

Rozhodčí
zdroj: isifa/LN autor: Hynek Glos

Mezlík přitom po zápase tvrdil, že vyloučení považuje za nespravedlivé. "Nejsem si vědom, že bych něco udělal. Nebo někoho trefil či se ohnal loktem. V souboji nebyl žádný úmysl, nejsem zákeřný hráč," řekl Mezlík. "Mám čisté svědomí. V souboji o míč jsem upadl. Tři soupeři do mě kopali. Najednou se Trapp skácel. Přiběhl rozhodčí a ukázal mně červenou kartu," tvrdil Mezlík.

Jedno soutěžní utkání si za vyloučení v 15. kole nezahrají plzeňský Václav Procházka a liberecký Lukáš Vácha. Ten dostal v tomto ročníku už třetí červenou kartu.

V posledním podzimním kole bude odpočívat i třináct hráčů, kteří obdrželi čtvrtou žlutou kartu v sezoně. Týká se to také slávistů Davida Hubáčka s Milanem Škodou, českobudějovických Jakuba Řezníčka s Ivem Táborským, olomouckých Michala Vepřeka s Michalem Ordošem, ostravského Jana Zawady, libereckého Ondřeje Kušníra a Josefa Šurala, plzeňského Davida Limberského, Petra Trappa a Radka Dejmka z Příbrami a mladoboleslavského Tomáše Janíčka.

Komise na dnešním zasedání také zahájila šetření událostí při nedělním utkání mezi Hradcem Králové a Slavií Praha. Při zápase došlo k poškození sedaček v sektoru hostů a disciplinárka vyzvala kluby, aby se dohodly o náhradě škody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články