Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester United otočil zápas s Aston Villou, je nadále první

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United otočili zásluhou střídajícího útočníka Javiera Hernándeze zápas s Aston Villou z 0:2 na 3:2 a i po 11. kole povedou nejméně o bod tabulku anglické ligy. Arsenal promrhal vedení 2:0 a s Fulhamem remizoval 3:3, když navíc v nastavení nevyužil penaltu. Everton díky vítězství 2:1 nad Sunderlandem udržel čtvrté místo.

Slavící hráči Manchesteru United
zdroj: ISIFA

Aston Villu, která z posledních 31 utkání proti United vyhrála jediné, poslal do překvapivého dvoubrankového vedení Weimann. Jednadvacetiletý rakouský útočník napřed prostřelil De Geu z hranice pokutového území ve 45. minutě, pět minut po přestávce přidal další gól zblízka. Již za osm minut ale snížil po dlouhém pasu mexický útočník Hernández, který se zasloužil pět minut nato i o vyrovnání, když jeho pokus srazil do vlastní branky Vlaar.

Mexičan definitivně otočil skóre tři minuty před koncem, kdy využil centr z přímého kopu Nizozemce Van Persieho, který předtím během minuty dvakrát nastřelil břevno. Arsenal přivítal Fulham, který na jeho hřišti nedokázal zvítězit nikdy ve 108 let dlouhé historii vzájemných utkání a vybojoval zde dosud jen čtyři body. "Kanonýry" poslal do vedení v 11. minutě Giroud a o dvanáct minut později přidal druhou branku Podolski.

Jenže svěřenci Arséna Wengera podobně jako v úterý v Lize mistrů proti Schalke dvoubrankové vedení neudrželi. Nejprve totiž neuhlídali Bulhara Berbatova a do poločasu stihl vyrovnat Kacaniklic. Stejný hráč dokonce po faulu Artety dostal hosty do vedení, vzápětí však srovnal Giroud. V poslední minutě mohl vedení na stranu Arsenalu strhnout z pokutového kopu Arteta po ruce Bairda, ale gólman Schwarzer ho vychytal.

Sunderland nedokázal venku vyhrát již potřinácté v řadě. Prolomení série se na Goodison Parku přiblížil, když se těsně před první přestávkou trefil Johnson. Liverpoolský tým ale dokázal ve druhé půli výsledek otočit na 2:1. V 76. minutě se prosadil Felaini a necelé tři minuty po něm pak Jelavič. Vítěznou oslavu jubilejního 400. zápasu na lavičce mohl oslavit kouč Evertonu David Moyes, který tým vede již od roku 2002. Před ním se přes tuto hranici dostali v Premier League jen Alex Ferguson, Arséne Wenger a Harry Redknapp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články