Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Čtrnácté kolo fotbalové ligy ozdobí šlágr Plzně s vedoucí Sigmou

Praha – Souboj o první místo fotbalové ligy nabídne nedělní večer. V rámci 14. kola se v Doosan Aréně střetne třetí Plzeň a lídr tabulky Sigma Olomouc. Do čela se může posunout i druhý Jablonec, který v sobotu přivítá nevyzpytatelnou Mladou Boleslav. Zápas plný emocí se odehraje na Letné, kde Sparta bude hostit nováčka z Brna. Dnešní zápas Jablonce s Mladou Boleslaví sledujte od 18:45 na ČT Sport nebo na našem webu. Duel mezi Plzní a Sigmou uvidíte v neděli od 19:45 rovněž na ČT Sport nebo na našem webu.

Výborný fotbal a vyprodaný stadion, takové jsou očekávání nedělního šlágru ligy mezi Plzní a Olomoucí. Oba celky v současnosti hrají ve výborné formě. Plzni se daří jak v lize, tak i v evropských pohárech, když prohrála pouze jeden z posledních desíti ligových duelů. Ještě o něco lépe je na tom Sigma, která prozatím v lize zaváhala jen jednou, v prvním kole na hřišti Českých Budějovic.

Oba celky se nedokázaly prosadit jen v jednom zápase

Zároveň to byl i jediný zápas, ve kterém se Sigma nedokázala prosadit a s 23 brankami má vůbec nejlepší útok v lize. Tahounem vedoucího celku je především Michal Ordoš, který s dvanácti góly vede tabulku střelců a pouze jeden gól ho dělí od dosažení mety 50 branek v lize. Podobně je na tom i Plzeň, která nevstřelila branku pouze v 10. kole, kdy v Příbrami prohrála 1:0.

Domácí půjdou do nedělního zápasu povzbuzení po čtvrteční výhře v Evropské lize, kdy na domácí půdě dokázali porazit Hapoel Tel Aviv 4:0 a velmi se přiblížili postupu do další fáze. Viktoriány musí těšit fakt, že se konečně prosadil i střelec Marek Bakoš, který na gólovou radost čekal od 6. kola, kdy se trefil dvakrát do sítě Dukly.

Radost Marka Bakoše
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Plzni se však proti Sigmě příliš nedaří, když ji dokázala porazit pouze jednou v posledních pěti zápasech. V březnu s ní dokonce na domácí půdě prohrála 0:4, což byla vůbec nejvyšší prohra, kterou zažil Pavel Vrba v roli trenéra Plzně. "Potkáme se se skvělým mužstvem, které poslední tři roky dozrává. Myslím, že teď mají tu formu skvělou. Je to soupeř, který s námi bude bojovat o ty nejvyšší příčky. Věřme tomu, že podáme dobrý výkon a doma zvítězíme," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.

To Hanáci by se vůbec nezlobili, kdyby se jim výsledek z posledního vzájemného zápasu povedl zopakovat. "Význam zápasu jsem v týdnu před hráči nechtěl zvýrazňovat. Plzeň znám asi nejlíp ze všech mužstev, je hodně v televizi, odehrála hodně pohárových utkání a bude důležité, abychom to dokázali na ploše využít," řekl trenér Roman Pivarník.

"Věřím, že mužstvo dokáže eliminovat silné stránky Plzně a využít našich předností," dodal Pivarník.

Na zaváhání Sigmy čeká Jablonec

Do čela tabulky se může po 14. ligovém kole dostat i Jablonec, který bude čekat na zaváhání Olomouce, když je druhý pouze o skóre. Baumit čeká souboj s Mladou Boleslaví a doma už nechce připustit další ztrátu, protože před svými diváky nevyhrál ve čtyřech ze sedmi zápasů této sezony.

"Věříme, že smolnou sérii z domácích zápasů protrhneme a vyhrajeme. Šancí si vytváříme dostatek, v předchozím utkání se Slavií jsme jich měli také dost. Věřím, že i vysoké úterní vítězství v poháru nám pomůže k tomu naše šance realizovat," připomněl kouč Václav Kotal drtivou výhru 7:1 v druholigovém Ústí nad Labem, kde přitom nehrál odpočívající kanonýr Lafata.

Mladá Boleslav v týdnu uhrála pouze remízu v pohárovém duelu v Třinci, v Jablonci by ale ráda navázala na sobotní ligovou remízu 1:1 s dalším týmem z čela tabulky pražskou Spartou. "Po pohárovém zápase s Třincem jsem byl velmi zklamaný výkonem jednotlivých hráčů i mužstva jako celku. Věřím však, že v Jablonci navážeme na naše poslední ligové utkání se Spartou, ve kterém jsme předvedli bojovný výkon," řekl trenér Ladislav Minář.

Sparta nebere proti Brnu nic jiného než vítězství

Sparta ve vyrovnané tabulce ztrácí ze čtvrtého místa na první Olomouc jen dva body, po ztrátě v Boleslavi ale nebere doma proti nováčkovi z Brna nic než vítězství. Letenští potřebují před utkáním především rychle zregenerovat po čtvrteční remíze 1:1 v Evropské lize v Izraeli.

"Zápas s Brnem nás čeká 48 hodin poté, co se vrátíme z Izraele. Ale musíme se s tím vyrovnat. V minulém zápase v Boleslavi jsme dva body ztratili, teď musíme doma zabrat a udělat všechno pro to, abychom se udrželi v kontaktu s čelem tabulky," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články