Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Látala střídá v Ostravě Pulpit

Ostrava - Tým prvoligových fotbalistů Baníku Ostrava mění trenéra. Radka Látala po sérii devíti zápasů bez vítězství střídá Martin Pulpit. Hlavním důvodem je podle vedení klubu neuspokojivé umístění mužstva, které po sobotní porážce v Příbrami kleslo na poslední místo v tabulce Gambrinus ligy.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Umístění, nejvyšší počet inkasovaných branek, celková atmosféra v týmu - to jsou důvody, které vedly ke změně. Děkujeme Radkovi Látalovi i celému realizačnímu týmu za odvedenou práci a samozřejmě za záchranu prvoligové příslušnosti v jarní části minulé sezony," uvedl předseda představenstva FC Baník Ostrava Petr Šafarčík.

Mužstvo dnes převzal Martin Pulpit, který po loňském odchodu z Viktorie Žižkov působil na lavičce divizního týmu TJ Svitavy. "Oslovili jsme pár trenérů a Martin Pulpit nás přesvědčil svoji precizní a profesionálně zpracovanou analýzou současného týmu, jednotlivých hráčů a jejich potenciálu, jednoduchým a srozumitelným plánem, co se dá teď s mužstvem narychlo provést, aby se konečně začaly sbírat body," sdělil Šafarčík.

"Přicházím s obrovskou pokorou ke jménu Baníku. Vážím si téhle nabídky a udělám vše pro to, aby se dostal z pásma sestupu do klidných vod středu tabulky," řekl Pulpit.

Pětačtyřicetiletý Pulpit doposud působil na lavičce divizních Svitav, s nimiž hodlá spolupracovat ještě do konce podzimu. Nejvyšší soutěž si vyzkoušel už v Olomouci a na Žižkově, ale obě angažmá ukončil ještě před vypršením kontraktu.

"Už jsem absolvoval pohovory s nejzkušenějšími hráči a mám z toho dobrý pocit. I z prvního tréninku, mužstvo není mrtvé a má chuť pracovat," řekl Pulpit.

Je třeba zlepšit defenzivu

Podle Pulpita je hlavním problémem Ostravy nekvalitní obrana. S třiadvaceti obdrženými góly je nejhorší v lize. "Baník musí zapracovat na defenzivní činnosti, na tom stojí současný problém. Dostává příliš mnoho branek," řekl Pulpit, jehož nový tým v sezoně ještě ani jednou neuhájil čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník mění trenéra

Na posilování kádru však musí zapomenout. Vedení zadluženého klubu, který prochází tvrdým šetřením, mu dopředu dalo najevo, že musí pracovat se současným kádrem. "Bylo mi řečeno, že Baník nemůže přivést žádné další hráče. Ale já jsem i tak přesvědčen, že to není tým na šestnácté místo ligy. Když bude tým kompletní, má na střed tabulky," uvedl Pulpit.

Baník musí uhrát na podzim aspoň sedm bodů

Pulpit podepsal s ostravským klubem smlouvu do 30. června 2013. Jeho asistentem se stal Milan Matejka, který střídá Jiřího Nečka. Novým poradcem pro gólmany je Vítězslav Rejmon. Vedení klubu věří, že změna trenérů bude impulsem k lepším výsledkům. "První dílčí úkol nové trenérské dvojice je celkově zlepšit atmosféru v týmu a do konce podzimu uhrát minimálně sedm bodů," dodal Šafarčík na webu klubu.

"Pro závěr podzimu chceme v prvé řadě stabilizovat sestavu. Mám pocit, že těch změn v ní bylo příliš. A pak určit brankáře číslo jedna. A můžu říct, že v tuto chvíli nevím, jestli to bude Buček, nebo Bárta," dodal Pulpit s vědomím, že v posledních dvou utkáních mužstvo fatálními kiksy srazil brankář Buček.

Ostrava je šestým klubem, který sáhl v probíhajícím ročníku ke změně na trenérské lavičce. Slovácko nahradilo Miroslava Soukupa Svatoplukem Habancem, aby pak Soukup v Českých Budějovicích nahradil Františka Cipra. Do Příbrami přišel místo Davida Vavrušky Karol Marko, Mladá Boleslav dosadila na post Miroslava Koubka sportovního ředitele Ladislava Mináře a Teplice přebral po odvolaném Lukáši Přerostovi Zdeněk Ščasný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články