Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hübschman zářil. Výhra nad Chelsea byla podle něj zasloužená

Doněck - V přímém souboji sice záložník Šachtaru Doněck Tomáš Hübschman kamaráda z české reprezentace brankáře Chelsea Petra Čecha nepokořil, po úterním zápase třetího kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů přesto mohl slavit. Jeho celek doma přemohl obhájce titulu 2:1 a přiblížil si postup do osmifinále. Hübschmana navíc na stránkách UEFA zvolili nejlepším hráčem utkání.

Tomáš Hübschman v souboji s Fernandem Torresem
zdroj: Isifa/EPA

Ve 40. minutě měl český záložník blízko ke svému pátému gólu v evropských pohárech. Vystřelil pohotově, ale Čech jeho pokus reflexivně vytáhl z brankové čáry na roh. "Předvedl skvělý zákrok z první," pochválil reprezentačního spoluhráče Hübschman.

"Byl hodně blízko. Možná míč netrefil ideálně a já ještě stačil zareagovat a skočit k tyči," komentoval brankář Petr Čech na svém webu gólovou šanci. "Po zápase jsem mu v žertu říkal, že si moc dovoloval, ale víc radosti měl samozřejmě on. Vyměnili jsme si spolu dres a doufám, že po odvetě v Londýně budu zase spokojenější já," přál si třicetiletý gólman.

Zasloužené vítězství pro Šachtar

Šachtar podle něj v úterý zvítězil nad obhájcem triumfu v Lize mistrů zcela zaslouženě. Ukrajinský šampion diktoval tempo zápasu a až dvě minuty před koncem inkasoval snižující trefu na 2:1. "Chelsea si myslela, že by tady mohla získat body, ale to se jim nepovedlo. Ano, trochu jsme ztratili nervy, když v závěru skórovali, ale zasloužili jsme si vyhrát. Měli jsme v utkání navrch, vytvořili jsme si více jasných šancí," prohlásil jednatřicetiletý defenzivní středopolař.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šachtar Doněck - Chelsea

Jeho celek je po polovině skupiny neporažen a vede tabulku o tři body před Chelsea a čtyři před Juventusem Turín. Rozhodnuto ale podle Hübschmana ještě zdaleka není. "Nemyslím si, že bychom byli už téměř v další fázi. Zatím jsme odehráli jen tři zápasy a každý je strašně těžký. Ještě není nic rozhodnutého," mínil Hübschman.

Příčiny porážky podle Čecha: příliš roztažená hra a špatný start

Gólman Čech připustil, že hostům úterní zápas příliš nevyšel a že nenavázali na dobré výkony ze začátku sezony. "V předešlých utkáních byla naše hra vyvážená, tentokrát jsme ale hráli příliš roztaženě a nechávali jim hodně prostoru," podotkl.

Chelsea podle něj doplatila na špatný start, když inkasovala hned ve třetí minutě. "Vedoucí branka dala ráz celému utkání. Oni mají výborný tým na protiútoky a my jim dali možnost, aby tak hráli. Podali velmi dobrý výkon. Skoro z každého útoku se dostali do zakončení, měli dost šancí a myslím, že vyhráli zaslouženě," uznal Čech. "Hlavně v první půli jsme špatně bránili. Po pauze už to bylo vyrovnanější, ale udělali jsme chybu před druhou brankou. Náš gól pak přišel pozdě," uvedl.

Porážka ho mrzela i pro to, že Chelsea klesla v tabulce skupiny na druhé místo a o postup bude muset hodně bojovat. "Zbytečně jsme si všechno zkomplikovali. Naštěstí Juventus jen remizoval v Dánsku a my i přes prohru zůstáváme na druhém místě. Šachtar nám o tři body odskočil, ale v dalším kole je máme doma, tak jim to můžeme vrátit," prohlásil Čech.

Hübschman očekává, že Chelsea v dalším kole udělá vše pro to, aby Doněcku porážku oplatila. "Pokud chtějí postoupit do další fáze, potřebují z dalšího utkání získat body. Je jasné, že budou hrát útočněji než tady u nás. Věřím ale, že zvládneme i odvetu," dodal Hübschman, jehož tým za určitých okolností může slavit postup už za týden na Stamford Bridge.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články