Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Limberský: Je to jedno z největších zklamání kariéry

Madrid - Fotbalista David Limberský prý v kariéře nezažil moc podobných zklamání jako ve čtvrtek večer po porážce 0:1 s Atlétikem Madrid v Evropské lize. Gól v závěru rozhodl o tom, že si s Plzní neodvezl ze hřiště velkého favorita cenný bod, ke kterému měla Viktoria blízko.

Atlético Madrid - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK/AP

"Jestli jsem zažil někdy větší zklamání, tak jich nebylo hodně. Tohle bolí hodně. Celý tým se hrozně nadřel a pokazilo se nám to až v posledních vteřinách," řekl po utkání Limberský.

"Po takovém průběhu utkání jsme si už mysleli na bod. V první půli jsme, myslím, hráli hodně dobře, aktivně. V závěru jsme to chtěli odbránit, což se nám dařilo. Ale pak přišla ta poslední standardka. Rodríguez to trefil z dvaadvaceti metrů do růžku. Smůla," dodal zklamaný reprezentační bek.

Ve druhé půli docházely plzeňským hráčům síly

Na závěrečném tlaku Atlétika a rozhodujícím gólu mělo podle záložníka Vladimíra Daridy podíl i to, že hráči dali do zápasu všechny síly a v závěru už na soupeřovu aktivní hru nestačili. "Ve druhém poločase už nám docházely síly. Atlético přeci jen drželo míč a my jsme o to víc museli běhat. Proto to pro nás bylo náročné. Přesto se Atlético až na jednu výjimku do šance nedostalo. A pak přišla ta střela," prohlásil Darida.

V utkání na něm byla ve středu zálohy o to větší odpovědnost, že vedle sebe postrádal tradičního spoluhráče a kapitána Pavla Horvátha, který laboruje s lýtkovým svalem. "Těžko soudit, jak moc nám chyběl. Myslím, že jsme to odmakali dobře. Ty jeho přihrávky asi chyběly, ale jinak se nám ho celkem podařilo nahradit," dodal Darida.

Gólová střela šla jen těžko chytit

Také brankář Matúš Kozáčik už věřil, že si Plzeň odveze bod. "Když jsem v závěru chytil hodně nebezpečnou hlavičku (Raúla Garcíi), tak už jsem věřil, že bod je náš. Říkal jsem si, že už to uhrajeme. Byl jsem přesvědčený, že se nám to podaří. Je to škoda," litoval slovenský gólman.

S inkasovaným gólem prý mohl těžko něco dělat. "Samozřejmě každý gól mrzí, zvláště v poslední minutě. Ale tohle šlo těžko chytat," uvedl Kozáčik. "S nulou by to bylo hezčí, ale myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Byli jsme blízko historickému úspěchu pro Plzeň. Už to ale nevrátíme," dodal smutně Kozáčik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články