Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Olomouc se může na chvíli dostat do čela, v cestě má Brno

Praha - Zajímavou výzvu mají před páteční předehrávkou 9. kola první ligy fotbalisté čtvrté Olomouce. Pokud na svém hřišti porazí páté Brno, tak se minimálně do sobotního programu posunou do čela tabulky. V druhém duelu před víkendem přivítá osmá Jihlava předposlední Příbram.

Olomouc zažívá výborné období. Už šest kol nenašla v nejvyšší soutěži přemožitele a poslední tři zápasy vyhrála. Její formu potvrdil i pondělní triumf 2:1 na Spartě. Na první místo však Hanáci nemyslí. "To, že bychom mohli být po pátku první, vůbec neřeším. Beru to komplexně po celém kole a moc tomu nevěřím, že bychom tam případně vydrželi. My takhle ale především vůbec neuvažujeme a chceme zvládnout to samotné utkání," utvrdil trenér Roman Pivarník.

Klíčem k úspěchu pro něho bude eliminace značné ofenzivní síly soupeře a prosazení se ve vlastní útočné fázi. Brnu se po návratu mezi elitu daří, ale nedělní domácí výhru 5:1 nad dalším nováčkem Jihlavou nepřeceňuje. V posledních dvou duelech navíc v Olomouci prohrálo a dostalo dohromady osm branek.

"My jsme se snažili rychle zapomenout na vítězství nad Jihlavou, i když bychom rádi potvrdili tento výsledek i bodovým ziskem na Hané. K úspěchu povede pozorná hra v obraně. Nemůžeme ale myslet pouze na defenzivu, neboť tím bychom jen Sigmě ulehčili její situaci a dostali se pod zbytečný tlak," přemítal brněnský kouč Petr Čuhel.

Příbram doufá, že na Vysočině přeruší dlouhou čtrnáctizápasovou sérii bez vítězství. Jihlava zase bude chtít před svými diváky napravit poslední pětibrankový debakl s Brnem, který byl vůbec první porážkou v sezoně. "Jednou z mnoha povinností fotbalového profesionála je, že by se měl rychle oklepat z jakékoli porážky a získat zpět sebedůvěru tolik potřebnou pro každý zápas.

Zároveň by se měl z nepodařených duelů poučit a chyby již neopakovat," prohlásil trenér Vysočiny František Komňacký. Příbram podle něj i přes postavení v tabulce disponuje velmi kvalitním kádrem s hráči převyšujícími průměr první ligy.

Sílu soupeře respektuje také kouč středočeského celku Karol Marko. "Jihlava dobře vstoupila do soutěže a je to mužstvo, které hraje takový zajímavý a kvalitní fotbal. Směrem dopředu mají výborného střelce Tecla, takže myslím, že nás nečeká lehký zápas," uvedl slovenský trenér. Jeho celek má s Vysočinou výbornou bilanci, protože ji porazil v obou dosavadních vzájemných prvoligových zápasech v ročníku 2005/06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články