Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ivan Hašek zatím reprezentaci trénovat nechce

Praha – Ivan Hašek nebude trénovat českou fotbalovou reprezentaci. Nejčastěji zmiňovaný kandidát na post, který po evropském šampionátu opustil Karel Brückner, se tak rozhodl po setkání s místopředsedou Českomoravského fotbalového svazu Vlastimilem Košťálem. Novým reprezentačním trenérem se podle Haška v českém fotbale nic nezmění.

Ivan Hašek
autor: Krumphanzl Michal

Hašek, který kandidoval proti Košťálovi při poslední volbě předsedy ČMFS, se s někdejším rivalem sešel na více než hodinu. Následně uvedl, že si Košťálovy nabídky váží, ale v současné situaci reprezentační mužstvo převzít nechce a nemůže: "Stejně jako každý jiný trenér bych nabídku trénovat národní tým rád přijal, ale v současné situaci by to nebylo správné. Akceptuji výsledky demokratické volby, jakou bylo zvoleno současné vedení svazu, ale můj příchod na Strahov by nebyl přínosem pro nikoho." Rozhodl se tak navzdory tomu, že většina členů výkonného výboru ČMFS by si přála mít Haška na postu reprezentačního trenéra.

Národní výběr by tak mohl vést teplický kouč Petr Rada, uvažuje se ale také o slávistickém trenéru Jarolímovi nebo o Jozefu Chovancovi, který již reprezentaci vedl. Ten ale uvedl, že ho nikdo nekontaktoval. Košťál uvedl, že uvažuje také o angažování zahraničního trenéra. Ivan Hašek zatím zůstane u mužstva Al Ahlí ve Spojených arabských emirátech, kde nedávno prodloužil smlouvu. Uvedl však, že doufá, že se mu v budoucnosti ještě naskytne možnost trénovat českou reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články