Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Žižkov v Pardubicích udržel neprůstřelnost a vévodí druhé lize

Pardubice - Fotbalisté Viktorie Žižkov vyhráli na hřišti Pardubic 1:0 a pojistili si vedení v tabulce druhé ligy. V úvodních šesti kolech ztratili body jen minulý týden při remíze s Mostem a zůstávají jediným týmem, který dosud neinkasoval.

První půle přinesla oboustranně velmi dobrý fotbal a měla vyrovnaný průběh. Ve 13. minutě zahodil slibnou šanci útočník Pražanů Surynek, o pár minut později měl obrovskou příležitost domácí Dittrich, ale Boháče nepřekonal. Největší šanci měl v prvním poločase domácí Javůrek, který ve 36. minutě obešel Slodowého, ale jeho střelu zastavila levá tyč žižkovské branky.

Po pauze byly Pardubice aktivnější, v 72. minutě však inkasovaly. Střídající Mareš se štěstím nadvakrát poslal míč za Shejbalova záda. Východočeši pak sice vyrovnali, jenže sudí odpískal útočný faul Proroka. Domácí v posledních minutách ze všech sil chtěli vyrovnat, blízko k tomu měl v 88. minutě Javůrek, ale Boháč napravil svoji předchozí chybu. Pardubičtí pak v závěru marně reklamovali ruku Štastného v pokutovém území.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Pardubice - FK Viktoria Žižkov

Sokolov po třech zápasech zvítězil

Fotbalisté Sokolova zdolali na svém hřišti Čáslav 1:0 a přerušili sérii tří zápasů bez vítězství. Hosté naopak stejně dlouhou řadu nepříznivých výsledků o jeden natáhli a v tabulce mají po šesti zápasech pět bodů, o tři méně než domácí Baník.

Sokolov byl aktivnější od úvodu utkání. Měl územní převahu, díky které kopal několik rohových kopů a standardních situací, ale nedokázal se v zakončení prosadit. Až v poslední minutě první půle po rohovém kopu tečoval po hlavičce Dvorníka míč mimo dosah Grušina Čada a vstřelil jediný gól utkání.

Bohemians Praha pošesté remizovali

Fotbalisté Bohemians Praha uhráli s Táborskem bezbrankovou remízu. V sezoně tak mají na kontě stále jen nerozhodné výsledky.

Fotbalisté Ústí opustili sestupové pásmo

Ústí nad Labem vyhrálo 3:1 na hřišti severočeského rivala Mostu. Po čtyřech úvodních porážkách tak nejlepší tým minulé sezony podruhé za sebou zvítězil a opustil sestupové pozice.

Most potvrdil, že na Ústí dlouhodobě neumí, prohrál s ním všechny zápasy od roku 2005.

Fotbalisté HFK Olomouc dokázali otočit zápas s Varnsdorfem a vyhráli 3:2. Svěřenci trenéra Oldřicha Machaly si tak udrželi domácí neporazitelnost v soutěži, zatímco na soupeřových hřištích dosud získali pouhý bod.

Zlín remizoval s Opavou 2:2

Fotbalisté Zlína remizovali v dnešním 6. kole druhé ligy 2:2 s Opavou, kterou po odvolání od prvoligové Příbrami poprvé vedl trenér David Vavruška. Proti poslednímu celku tabulky dvakrát dotahovali a bod domácím zajistil deset minut před koncem z přímého kopu kapitán Tomáš Polách.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články