Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Del Piero podepsal v Sydney dvouletou smlouvu

Turín - Italský útočník Alessandro del Piero podepsal v FC Sydney dvouletou smlouvu. Bývalý kapitán Juventusu, jenž bude největší hvězdou v australském fotbale, by si měl ročně vydělat dva miliony dolarů. "Pro nejbližší dva roky se dá říct, že budu Australanem," potvrdil svůj odchod do Sydney Del Piero.

Alessandro del Piero
zdroj: Isifa/EPA

Vedení klubu, v němž do března působil český trenér Vítězslav Lavička, o předběžné dohodě s mistrem světa 2006 informovalo minulý pátek. Poté se dolaďovaly detaily smlouvy. "Začínám úžasné a fantastické dobrodružství. Nemohl jsem si vybrat lepší příležitost a lepší místo," dodal italský fotbalista.

Sedmatřicetiletý Del Piero skončil v létě po 19 letech v Juventusu a okamžitě se o něj začalo zajímat množství klubů. Jednadevadesátinásobný italský reprezentant údajně odmítl nabídky Liverpoolu a Southamptonu, týmů z Blízkého východu, Číny, Argentiny, Spojených států a Švýcarska.

"Dotkli jsme se všech čtyř kontinentů. Konečná volba byla nejvzdálenější z hlediska kilometrů, ale velmi blízká z hlediska filozofie. Už se nemůžu dočkat, až budu objevovat zemi, kterou mi všichni popisují jako fantastickou," uvedl Del Piero, jenž dostane své tradiční číslo 10.

Del Piero nejede na dovolenou

V australské A-League dříve hrály hvězdy z evropských lig Dwight Yorke či Robbie Fowler, Del Pierův věhlas je ale překoná. Šestinásobný vítěz italské ligy rozhodně nehodlá být v klubu jen na ozdobu, touží vyhrávat. "Jediné, na co jsem se jich ptal, bylo, jestli můžeme zvítězit. Odpověděli mi 'ano'," řekl Del Piero, jenž by měl být připraven na první utkání sezony 6. října proti Wellingtonu. "Nebudu tam na dovolené. Odcházím tam s plným odhodláním," dodal muž, jenž by chtěl pomoci získat Sydney třetí titul po letech 2006 a 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články