Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jablonec deklasoval Teplice 4:0 a vede ligu

Teplice - Fotbalisté Jablonce se minimálně do neděle vyšvihli do čela prvoligové tabulky, kde předstihli díky lepšímu skóre Spartu, jež má ale zápas k dobru. Jablonec v 6. ligovém kole zcela ovládl zápas v Teplicích, odkud si odvezl výhru 4:0. Hosté využili nedůrazu domácí obrany už v prvním poločase, kdy se trefili Čížek a Lafata. Čížek pak po změně stran přidal pohledný gól z přímého kopu a Lafata v závěru proměnil penaltu. Teplice se naopak po tomto kole zřejmě propadnou do boje o záchranu. Z posledních čtyř zápasů získaly jediný bod a diváci už volají po odvolání trenéra Přerosta.

Fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvod zápasu přitom nasvědčoval jinému scénáři. Teplice byly aktivnější, tlačily se dopředu a během deseti minut kopaly pět rohů, jenže jim chyběl moment překvapení. Pak se začal osmělovat Jablonec, který nacházel stále větší skulinky v nedůrazné teplické obraně.

A po jednom takovém zaváhání domácích obránců šel v 15. minutě do vedení. Teplický Matula na hranici vápna místo odhlavičkování jen prodloužil za sebe, kde si míč našel Kopic a křížným pasem z pravé strany našel na zadní tyči Čížka, který míč ve skluzu uklidil do sítě. Jablonec to uklidnilo, držel míč a zkoprnělé domácí hráče dokázal několikrát v pohodě vykombinovat i postupným útokem. To byl i případ 28. minuty, kdy se dostal po Vaňkově sklepnutí na vápně ke střele Čížek a brankář Grigar se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil.

Ale i tak se Jablonec dočkal druhého gólu ještě před pauzou. Kovařík si našel před vápnem odražený míč, napálil ho na branku a před Grigarem ještě míč tečoval ve skluzu Lafata.

Ve druhé půli se hodně přitvrdilo a Jablonec se zase dostal pod tlak, ale ani největší šance domácí nevyužili, tak jako v 57. minutě. Ostrý centr zleva prošel až na zadní tyč k Vůchovi, který ale ve skluzu překopl. A pět minut nato už Jablonec vedl o tři branky - Čížek si postavil míč ke standardce z levé strany, nártem ho zakroutil na zadní tyč a trefil se naprosto přesně.

Ve zmoklém pátečním večeru a výsledkové bídě Teplických sice dorazily na fotbal jen dvě tisícovky věrných, ale i ti po třetím gólu dali naplno průchod své nespokojenosti. Začali hlasitě volat po vyhazovu trenéra Přerosta a kotel vzápětí začal vyvolávat i jméno někdejšího trenéra Vlastislava Marečka, od jehož smrti uplyne v neděli pět let.

Závěr zápasu přitom nabídl spoustu šancí, i kvůli rozháranosti obou obran - na jedné straně hrozily jablonecké brejky, na druhé zase centry na vysokého Melunoviče, který z nich ale vytěžil jen jedno břevno. Konečnou podobu výsledku pak dala první minuta nastavení, kdy už dobrá třetina diváků odešla - po sražení Třešňáka kopal Jablonec penaltu, kterou proměnil tvrdou střelou doprostřed branky Lafata.

Přerost má stále důvěru teplického vedení

Teplice dostaly čtyřgólový příděl už podruhé v sezoně a celkové skóre 3:11 vypadá hrozivě. Pětatřicetiletý kouč Lukáš Přerost zatím svůj odchod od týmu předjímat nechce. "Uvidíme, co bude dál," řekl v první reakci po zápase. Vedení se ho ale odvolat nechystá. "Samozřejmě má pořád důvěru vedení," řekl ředitel klubu František Hrdlička.

Víc se proto Přerost zaobírá mizernou produktivitou. "Bota nás tlačí především v útoku, nedáváme góly. Melunovič tam měl dneska tři šance, nedal ani jednu, to kdyby měl Lafata, tak jsou z toho góly," řekl.

Jablonecký kouč Václav Kotal je v opačné pozici, jeho tým vede o skóre tabulku. "Jsme rádi, že se to povedlo, ta pozice je příjemná. Ale vybrali jsme si to štěstí, které nám chybělo v zápase se Spartou. Teplice byly totiž hodně nebezpečné a měly smůlu, že se jim nepovedlo dát gól," řekl Kotal.

FK Teplice - Baumit Jablonec 0:4 (0:2)

Branky: 15. a 63. Čížek, 37. a 90.+1 z pen. Lafata. Rozhodčí: Adam - Moláček, Štěrba. ŽK: Ljevakovič, Rosa - Jablonský, Čížek. Diváci: 2 058.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Ljevakovič, Matula (46. Melunovič) - Krátký (46. Vůch), Vachoušek, Podaný - Mahmutovič (83. Jindráček). Trenér: Přerost.

Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Novák, Jablonský - Kopic (81. Třešňák), Čížek (73. Štochl), Loučka, Vaněk (65. Piták), Kovařík - Lafata. Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články