Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Skupina je středně těžká, cílem je poprat se o druhé místo

Plzeň - Přestože fotbalistům Plzně nevyšlo přání zahrát si v jedné skupině Evropské ligy s Liverpoolem, jsou s losem spokojeni. Obhájce Atlético Madrid je totiž podle nich dostatečně atraktivním soupeřem. Navíc cítí, že v konkurenci Coimbry a Hapoelu Tel Aviv mají šanci poprat se o druhé postupové místo.

"Moc jsem si přál dostat Liverpool, což se nepodařilo. Ale Atlético je rovněž soupeř, který je velmi atraktivní, takže mohu říci, že jsem s losem vcelku spokojen," řekl obránce David Limberský. Liverpool chtěl i brankář Matúš Kozáčik. "Místo toho máme Atlético, což je jeden z nejtěžších soupeřů, které jsme mohli dostat. Na druhou stranu obhájce trofeje je pro diváky velmi atraktivní soupeř," dodal slovenský gólman.

Obtížnost skupiny hodnotí jako střední. "Samotná skupina není lehká a spekulovat o tom, zda by mohla být těžší, nebo lehčí, bych nyní nechtěl. Až zápasy nám naznačí, jak těžké složení to je," řekl Kozáčik. Limberský věří, že se bude bojovat o druhé postupové místo.

"Co do obtížnosti je naše skupina, při pohledu na ty ostatní, tak někde uprostřed. Jasným favoritem je Atlético, a my se pak pokusíme s Coimbrou a Tel Avivem poprat o druhé postupové místo," prohlásil reprezentační bek.

Trenér Pavel Vrba:

"Rozhodně to není nic jednoduchého, protože nás čeká konfrontace se španělským a portugalským fotbalem, který je navíc posílený i Jihoameričany. Izrael, to je pak taková exotika. Nebude to snadné, ale zase to pro nás bude velká zkouška a zkušenosti do budoucna."

Kapitánovi Pavlu Horváthovi alespoň vyšlo přání podívat se do Portugalska, kde dříve působil ve Sportingu Lisabon. "Chtěl jsem samozřejmě Sporting, ale jsem rád, že máme alespoň jiné Portugalce. Mluvil jsem se známým z Portugalska a už vím, že Coimbra má spoustu cizinců, Brazilce, Afričany, takže to nebude nic jednoduchého. Ale věřím, že máme mužstvo na to se poprat o druhé místo," řekl Horváth.

Stoper Václav Procházka si stejně jako Kozáčik nepřál soupeře z Izraele. "Za prvé je to dlouhá cesta, za druhé v podvědomí lidí je to neatraktivní soupeř. Navíc na utkání někde v Německu bychom měli větší diváckou podporu," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy na los EL

Program skupiny B:

20. září: 19:00 Plzeň - Coimbra, Hapoel Tel Aviv - Atlético Madrid,

4. října: 21:05 Atlético Madrid - Plzeň, Coimbra - Hapoel Tel Aviv,

25. října: 21:05 Hapoel Tel Aviv - Plzeň, Atlético Madrid - Coimbra,

8. listopadu: 19:00 Plzeň - Hapoel Tel Aviv, Coimbra - Atlético Madrid,

22. listopadu: 21:05 Coimbra - Plzeň, Atlético Madrid - Hapoel Tel Aviv,

6. prosince: 19:00 Plzeň - Atlético Madrid, Hapoel Tel Aviv - Coimbra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články