Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu proti Boleslavi

Praha - Zajímavou podívanou slibuje nedělní program Gambrinus ligy, který nabídne hned tři duely. Třetí Plzeň v souboji dvou pohárových zástupců vyzve Mladou Boleslav a bude si chtít spravit chuť po smolné prohře v úvodním zápase 4. předkola Evropské ligy s Lokerenem. Z poháru na domácí soutěž musí rychle přepnout i mistrovský Liberec, který nastoupí v Českých Budějovicích.

Plzeň ve čtvrtek v Belgii prohrála 1:2 gólem z penalty v 93. minutě, na zklamání ale musí rychle zapomenout. V prvních čtyřech kolech nabrala na čelo tabulky tříbodovou ztrátu, a tak si nemůže dovolit další klopýtnutí. Zvlášť když v posledním domácím zápase senzačně podlehla nováčkovi z Brna.

"Těch zápasů je opravdu hodně a samozřejmě když vyhrajete, tak se regeneruje o dost lépe. Ale zápas s Boleslaví si nemůžeme dovolit vypustit. Musíme se na něj dobře připravit a dát hlavy nahoru, abychom dokázali Boleslav přehrát," uvedl útočník Marek Bakoš.

Mladá Boleslav v lize s Plzní třikrát po sobě prohrála, do Štruncových sadů ale jede povzbuzena sérií tří zápasů bez porážky. "Plzeň je nejtěžší soupeř, kterého můžeme v současné domácí lize potkat. Na utkání, ve kterém můžeme jenom získat, se všichni těšíme. Uspět můžeme, když hráči zopakují sebevědomý a bojovný výkon, jaký předvedli v předchozím utkání proti pražské Slavii," řekl trenér Miroslav Koubek.

Zatímco Plzeň v Evropské lize v závěru přišla o remízu, Liberec v poslední minutě proti ukrajinskému Dněpropetrovsku srovnal na 2:2 a vykřesal naději do odvety. Také Severočeši ale potřebují ještě před čtvrtečním duelem na Ukrajině zabrat v lize, z posledních dvou zápasů s Jabloncem a Jihlavou totiž vytěžili jen bod.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý se v souboji s Českými Budějovicemi vrátí do míst, kde trénoval před svým příchodem pod Ještěd. "Stále tam mám plno známých. Čeká nás tam horká půda, protože Budějovice budou už chtít po prohrách s Ostravou a na Spartě získat body. Navíc po tom zápase Evropské ligy není snadné ty hlavy přepnout na naši ligu," uvedl Šilhavý.

Jihočeši tuší, že favoritem rozhodně nebudou. Třikrát za sebou prohráli a v posledních sedmi zápasech Liberec neporazili. "Favoritem úplně nejsme. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet. Tabulka se dělí zhruba okolo osmého kola. Následující čtyři kola budou dost náročná a dá se říci i rozhodující," mínil trenér František Cipro.

David Bičík
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Na první ligovou výhru v nové sezóně čeká stále Hradec Králové, jenž na svém stadionu přivítá Ostravu. Domácí votroci sice prohráli pouze jediný zápas, když v prvním kole prohráli v Plzni, ale od té doby stále čekají na první zisk tří bodů, když čtyřikrát v řadě remizovali.

Ani Baník je na tom bodově stejně jako Hradec. Ostrava dokázala vyhrát pouze jednou, a to na hřišti Budějovic 1:2. A právě na tuto výhru by chtěli Ostravští navázat. K tomu by jim mohl pomoci i navrátilec do kádru Antonín Fantiš, který kvůli disciplinárním prohřeškům strávil čtrnáct dní v béčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články