Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hazard při premiéře zářil, Liverpool i s novým trenérem vyhořel 0:3

Londýn - Fotbalisté Liverpoolu zahájili novou sezonu anglické ligy debaklem 0:3 na hřišti West Bromwiche. Hodně nepovedenou premiéru tak zažil nový trenér "Reds" Brendan Rodgers. Arsenal bez zraněného reprezentačního kapitána Tomáše Rosického doma remizoval bez branek se Sunderlandem. Nejdražší posila letošního léta, hráč Chelsea Eden Hazard, pak při svém debutu v dresu Londýňanů zářil - připsal si asistenci a vybojoval penaltu. Obhájce titulu Manchester City sice vyhrál úvodní zápas, k výhře nad nováčkem ze Southamptonu se ale pořádně protrápil. Ve vynikajícím zápase ale nakonec vyhrál 3:2.

Eden Hazard a Ivan Ramis
zdroj: Getty Images autor: Chris Brunskill

Citizens již hned na začátku zápasu přišli o střelce mistrovského gólu Sergia Agüera, jeho zranění na první pohled vypadalo velmi vážně. Jeho místo tak zaujal Edin Džeko. City se pak dostali do vedení, když Nasri výbornou přihrávkou vyslal Teveze na bránu, a argentinský střelec neomylně zakončil. Po přestávce se však Southampton projevil nanejvýš sympatickým výkonem a fanoušci City obdrželi studenou sprchu, když se jihoanglický tým dostal dokonce do vedení 1:2. Zápas ale dopadl stejně jako nezapomenutelný souboj s QPR - City nakonec ve skvělém utkání otočili po brankách Džeka a Nasriho a vyhráli 3:2.

Chelsea s Čechem v bráně v nedělní části programu vybojovala tři body za výhru 2:0 na hřišti Wiganu. Obě branky padly hned při začátku zápasu a u obou stály nové posily obou týmů. Jedna šťastně - Hazard zařídil výhru Chelsea, když na jeho přihrávku naběhl Ivanovič a otevřel skóre, zanedlouho pak vybojoval penaltu, již proměnil Lampard. Oba momenty však přišly po chybách nového stopera Wiganu Ivana Ramise. Wigan měl v druhém poločasu spoustu šancí na to, aby skóre srovnal, nicméně ani nová posila Arouna Koné se neprosadila. Chelsea si pak stav zápasu zkušeně pohlídala.

Liverpool, který si od angažování Rodgerse ze Swansea sliboval vylepšení osmé příčky z minulé sezony, zaváhal už na startu. West Bromwich poslal do vedení dvě minuty před přestávkou výstavní střelou Zoltán Gera. Po hodině hry přišla místo odpovědi pro hosty další rána. Stoper Daniel Agger fauloval v pokutovém území a dostal červenou kartu. Shane Long však penaltu neproměnil. Už v 64. minutě rozhodčí odpískal další pokutový kop proti Liverpoolu a Peter Odemwingie tentokrát nezaváhal. V 77. minutě uzavřel skóre střídající Romelu Lukaku, hostující z Chelsea.

Arsenalu v ofenzivě citelně chyběl nejlepší střelec minulého ročníku Robin van Persie, který v týdnu přestoupil do Manchesteru United. Kanonýři se sice snažili stav všemožně zvrátit, ale pozorně bránící Sunderland remízu udržel. Největší šanci zápasu si vypracoval deset minut před koncem střídající útočník a nová posila Giroud, ale v dobré pozici minul.

První zápas na lavičce Tottenhamu nevyšel ani Portugalcovi André Villasovi-Boasovi, jehož svěřenci prohráli v Newcastlu 1:2. Domácí poslal do vedení v 54. minutě Demba Ba. "Kohouti", kteří trefili dvakrát brankovou konstrukci, vyrovnali v 76. minutě zásluhou Jermaina Defoea. Čtyři minuty poté vrátil Newcastlu vedení Hatem Ben Arfa, jenž proměněnou penaltou potrestal faul na svou osobu.

Hned dva celky v prvním kole deklasovaly své soupeře 5:0. Fulham bez zraněného obránce Zdeňka Grygery doma jasně porazil Norwich a Swansea s debutujícím dánským koučem Michaelem Laudrupem zvítězila na půdě Queens Park Rangers, do jehož sestavy se nevešel brankář Radek Černý. Nováček West Ham porazil 1:0 Aston Villu, kterou poprvé v lize vedl Paul Lambert.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články