Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Galásek chce v trenérské roli postupovat krok za krokem

Praha - Nový asistent u fotbalové reprezentace Tomáš Galásek bere své místo jako další posun v kariéře. Někdejší kapitán reprezentačního týmu, který ukončil před třemi lety hráčskou kariéru, chce také v trenérské roli postupovat krok za krokem.

Tomáš Galásek
zdroj: Isifa/LN autor: Viktor Chlad

"Po fotbalové kariéře jsem si uvědomil, že asi u fotbalu zůstanu. Největší šance byla asi v trenérské funkci a tím pádem jsem nastoupil trenérskou školu, kterou jsem úspěšně vystudoval a za šanci u reprezentačního týmu jsem strašně rád," řekl Galásek na srazu reprezentace v Praze.

"V hráčské kariéře jsem začínal v provinčním klubu a pak jsem šel výš a výš. Podobně to beru i v té funkci trenérské," uvedl devětatřicetiletý bývalý defenzivní záložník. Po získání trenérské profilicence působil v německém amatérském týmu Erlangen-Bruck, byl také patronem juniorských reprezentačních výběrů do 18 a 19 let.

Galásek bude sledovat především české hráče v Německu

Asistentem hlavního kouče Michala Bílka byl Galásek oficiálně jmenován minulý týden. Jeho hlavním úkolem by mělo být sledování českých fotbalistů v Německu, kde působil a nyní tam s rodinou žije. Předpokládá však, že týmu bude prospěšný i jinak. "Myslím si, že dostanu nějakou práci během tréninkové jednotky a budu zapojený normálně v tréninku," řekl rodák z Frýdku-Místku, který byl v reprezentaci třináct let a v letech 2006 až 2008 nosil kapitánskou pásku.

Vyhovuje mu, že zatím nebude trenérem "na plný úvazek", ale bude postupně nabírat zkušenosti. "Stále se učím. Je to role asistente trenéra a je to určitá škola. Musím si vzpomenout na Jardu Šilhavého, který tak také začínal. Já byl hráč, on asistent trenéra a víme, kde je teď. V minulé sezoně se stal mistrem ligy s Libercem a ta dráha může takhle jít," uvedl bývalý hráč Baníku Ostrava, Tilburgu, Ajaxu Amsterodam, Norimberku a Mönchengladbachu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články