Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lavička: Admiře nechceme dát šanci vrátit se do postupové hry

Praha - Přestože fotbalisté Sparty minulý týden ve 3. předkole Evropské ligy bez větších problémů přehráli Admiru Mödling 2:0, trenér Vítězslav Lavička nechce nic podcenit. "Musíme být maximálně obezřetní a hrát tak, abychom Admiře nedali šanci vrátit se do hry o postup," upozornil. Uvědomuje si, že Sparta zatím herně tápe. "Víme, že máme co zlepšovat. A chci věřit, že našim fanouškům teď ukážeme lepší tvář než s Příbramí," slibuje Lavička.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparťanský trenér nechce, aby se ve čtvrtek s Admirou opakoval scénář z prvních dvou ligových kol, kdy letenský tým v soubojích na Dukle a s Příbramí pokaždé inkasoval jako první, načež pak zápas pracně dotahoval k remíze a ve druhém případě k vítěznému obratu.

Kdyby i rakouský tým šel do vedení, byla by to podle Lavičky velká komplikace. "V lize jsme se přesvědčili, jaké to je, když soupeř skóruje jako první. Hlavně naposledy s Příbramí nás to dostalo hodně dolů. S Admirou bychom chtěli diktovat tempo hry my. A nenabídnout soupeři šanci jako v prvním zápase," připomněl Lavička, že Sparta před týdnem pustila soupeře svými chybami do několika velkých šancí.

Lavička nevnímá jako výhodu, že Admira přijede do české metropole zásadně oslabená. Vedle Ježka s týmem neodcestoval ani stoper a kapitán Richard Windbichler a útočník Issiaka Ouédraogo. "Až zápas samotný opravdu ukáže, jak se to na Admiře projeví. Admira má dost šikovných mladých hráčů. Navíc už před prvním zápasem se pasovala do role outsidera a pak nám hodně zatápěla. Musíme být pozorní za každé situace. Soupeř navíc bude mít sebevědomí po výsledcích v rakouské lize," narážel Lavička na nedělní výhru Admiry 4:0 nad Wiener Neustadtem.

Příprava fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Mrzí ho, že Sparta nemůže využít své zraněné klíčové záložníky Marka Matějovského a Ladislava Krejčího. Pražané v neděli proti Příbrami nastoupili se záložní řadou s věkovým průměrem 21 let. Lavička proto nevylučuje, že se Sparta po odvetě s Admirou poohlédne po zkušené posile do středové řady.

"Teď nás zajímá jen to, abychom zvládli postoupit přes Admiru. O otázce možného posílení se můžeme bavit až potom. Důležité je i to, jak rychle se budou uzdravovat Matějovský s Krejčím," řekl Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články