Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparťané po Admiře: Postup si už pohlídáme

Mödling (Rakousko) - Fotbalisté pražské Sparty věří, že výhrou 2:0 na půdě Admiry Mödling v prvním zápase 3. předkola Evropské ligy udělali velký krok k postupu do závěrečného play off. Že by přes rakouský celek do dalšího kola nepřešli, si prý nedovedou představit. Naopak s vyřazením z bojů o pohárovou Evropu je smířený Patrik Ježek, který za Admiru kope na pozici záložníka. Postup přes Spartu by se podle něj rovnal zázraku.

Letenští si cení výsledku, ale také vědí, že hlavně v úvodu zápasu měli štěstí, když přestáli několik šancí soupeře. "Výhra 2:0 je velmi cenná a slibný výsledek do odvety. I když to nechceme přeceňovat. Víme, že v některých fázích zápasů jsme v defenzivě nepůsobili přesvědčivě, hlavně vstup do utkání nebyl ideální. Z toho je třeba se poučit," prohlásil trenér Vítězslav Lavička.

Podle hráčů Sparty rozhodla první vlastní branka soupeře v 29. minutě. "Je to gól venku, což v pohárech hodně znamená. My jsme se po něm uklidnili, Admira musela hru víc otevřít, což nám svědčilo. Byl to prostě velmi důležitý okamžik," uvedl brankář Tomáš Vaclík. Toho pochválil i kouč Lavička. "V některých situacích nás hodně podržel. Šance soupeře jsme přestáli i díky němu," prohlásil trenér.

Obránce Vlastimil Vidlička po první výhře o dvě branky na soupeřově hřišti už vyhlíží postup do play off. "Možné vyřazení? O tom se není třeba bavit... Doma to musíme jednoznačně potvrdit, přidat nějaké góly a jednoznačně postoupit," prohlásil Vidlička, který v základní sestavě vystřídal španělského beka Pabla Gila. A podle Lavičky Vidlička, který se centrem podepsal pod vedoucí gól Sparty, obstál.

Naše pozice je hodně těžká, přiznává Admira

Kouč Admiry Dietmar Kühbauer netajil, že rakouský tým už bude mít v odvetě v Praze velmi těžkou pozici. "Taková porážka nám komplikuje situaci, velká škoda vlastní branky po půlhodině hry. Po ní Sparta získala klid. Nám se hodně vymstilo, jak jsme špatně naložili se svými šancemi," uvedl Kühbauer.

Také český záložník Patrik Ježek hrající v rakouském celku vidí šance Admiry hodně nahnuté. "Nemá cenu si nic nalhávat. Výsledek z prvního utkání pro nás je hodně špatný a dohánět na Letné dvoubrankové manko by se rovnalo spíš zázraku," poznamenal hráč, který před devíti lety na Letné strávil půl sezony.

Admira podle Ježka doplatila na malé pohárové zkušenosti. "Je to pořád dokola. Máme mladý mančaft a poháry tady dřív hráli dva lidi. Kluci jsou šikovní, učí se, ale je to o něčem jiném než v rakouské lize. Zatímco tam nám nějaké chyby procházejí, v pohárech soupeř hned nekompromisně trestá. Ale i takové zkušenosti jsou dobré," uzavřel Patrik Ježek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články