Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Pražský turnaj vyhráli Bohemians, na penalty přehráli Spartu

Praha - Druholigoví fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli první ročník Letního ligového Poháru Prahy, když v dnešním finále překvapivě porazili po penaltovém rozstřelu Spartu. V normální hrací době zápas skončil remízou 1:1, na pokutové kopy hřiště třetiligového Loko Vltavín v Holešovicích "Klokani" zvítězili 3:2. Pro Spartu to byla týden před startem ligové soutěže první porážka v letní přípravě. Třetí na turnaji skončila druholigová Viktoria Žižkov po dnešní výhře 4:1 nad domácím týmem.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička nelitoval jen finálového nezdaru, stýskal si také nad zraněním kapitána Marka Matějovského, který si v sobotním zápase se Žižkovem pochroumal kotník. Stejný problém má navíc po finále i talentovaný obránce Matěje Hybš. Podle Lavičky není jasné, jestli oba hráči stihnou sobotní ligovou premiéru s Duklou. "Tato zranění mě mrzí asi ještě víc než porážka ve finále na penalty. Nejprve jsme ztratili Matějovského, dnes Hybše. Ale jinak gratuluju Bohemce k výhře, v penaltách byla šťastnější a věřím, že za rok se zase potkáme v lize," uvedl Lavička.

Sparta ve finále s Bohemians nenasadila nejsilnější sestavu, která o den dříve odehrála semifinále se Žižkovem. Dnes tak odpočívali Jarošík, Krejčí, Hušbauer či Kweuke. Na hřišti pak nebyl patrný rozdíl mezi úřadujícími ligovými vicemistry, kteří na začátku srpna vkročí také do 3. předkola Evropské ligy, a druholigovými Bohemians. "Je fakt, že rozdíl by měl být vidět, na hřišti to tak jednoznačné nebylo. Porážka nás mrzí hlavně kvůli fanouškům, kterých jsme tady měli dost," připustil stoper Sparty Jakub Brabec.

Letenští ve finále dokonce museli dohánět manko, když Bohemians poslal do vedení Moravec. Ještě do poločasu srovnal sparťan Pavelka, ale jedinou další vytvořenou šanci zahodil Kerič. Bohemians byli na konci nebezpečnější, když před brankou Čecha zahrozili Moravec s Bálkem. V penaltách měla Sparta až do třetí série navrch, ale když po Pamičovi své pokusy neproměnili ani Zápotočný s Kadlecem, nabídla Bohemians cestu k triumfu. "Sparta hrála v kombinované sestavě, ale pro nás jsou i přesto konfrontace a výhra s takovým soupeřem cenné," řekl kouč Bohemians 1905 Jozef Weber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články