Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta láká Lafatu i beka Realu Madrid

Praha - Nečekaně velký přestup by se mohl odehrát v rámci fotbalové Gambrinus ligy. Sparta podle serveru iSport.cz vábí nejlepšího střelce loňského ročníku Davida Lafatu. "Z Jablonce by se mi neodcházelo lehce, ale Sparta je Sparta, ta se prostě neodmítá. Vážím si toho, že o mě takový klub projevil zájem a určitě by to byl další krok v mé kariéře," prohlásil Lafata na webu svého agenta Ondreje Chovance. Spartu by mohl podle iSport.cz posílit i bek Realu Madrid Pablo Gil Sarrión.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ve sparťanském A týmu, který odcestoval na soustředění do rakouského Bad Leonfeldenu, momentálně figurují čtyři útočníci. Ještě donedávna se zdál být na hrotu jasnou jedničkou kamerunský reprezentant Leonard Kweuke, kterého v Rakousku doplňují Václav Kadlec, Andrej Kerić a Jiří Skalák.

Jenže nový trenér Sparty Vítězslav Lavička už na začátku přípravy prohlásil, že by rád mužstvo doplnil na postu pravého beka a útočníka. Vysněnou posilou by se patrně měl stát právě střelecký rekordman české ligy David Lafata.

Jednání o přestupu jabloneckého útočníka vedou osobně majitelé obou klubů Daniel Křetínský a Miroslav Pelta. "Přiznávám, že jsem o Lafatovi s doktorem Křetínským před nějakým časem mluvil," řekl Pelta pro iSport.cz. "Ale zatím to není žádné téma. Spíš je to taková volná diskuze, konkrétní nabídka na stole není. A já osobně bych si přál, aby David v Jablonci zůstal."

Kromě Lafaty by Sparta mohla získat i další zajímavě znějící posilu. Letenští testují  španělského obránce Pabla Gila Sarrióna, který je momentálně hráčem Realu Madrid. Pravý bek a mistr Evropy do devatenácti let má v Realu platnou smlouvu do konce června tohoto roku a do Sparty by tak mohl přijít zadarmo.

Třiadvacetiletý Gil už dnes se sparťanským týmem v Rakousku absolvoval první trénink, ale zatím není jisté, kdy se objeví i v přípravných zápasech. Sparta sehraje první duel ve středu s rumunskou Kluží.

Zdroj
Deník Sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články