Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň testuje arménského reprezentanta Malakjana

Plzeň – V českém prostředí exotického fotbalistu testuje Viktoria Plzeň. Na desetidenní zkoušce je v západočeské metropoli arménský reprezentant Edgar Malakjan. Jednadvacetiletého krajního záložníka si Plzeňští vyhlédli v předkole Ligy mistrů v dvojzápase s Pjunikem Jerevan, za nějž Malakjan nastupuje. Plzni dokonce dokázal vstřelit gól.

Trenér Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Udělal na nás velmi dobrý dojem. Je to věkově velmi zajímavý hráč, navíc hraje na stejné pozici jako odcházející Václav Pilař. Edgar dostane prostor už v sobotním utkání v Domažlicích, stihnout by měl také následující duel na hřišti Sokolova," řekl trenér Pavel Vrba.

Vedení Plzně by chtělo mít jasno o případném Malakjanově angažování do odjezdu na soustředění do Rakouska. "Věřím, že prokáže svoji kvalitu, kvůli které jsme jej v minulém roce bedlivě sledovali. Veškeré další náležitosti případného přestupu bychom s arménským týmem řešili až po skončení testování, v případě pozitivního výsledku by již s námi hráč odcestoval do Rakouska," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Malakjan si zahrál v září za arménskou jednadvacítku proti té české a brankou přispěl k remíze 1:1. "Po skončení zápasu jsme si stačili krátce popovídat s Vláďou Daridou. Ani ve snu by mě tehdy nenapadlo, že se třeba jednou potkáme ve stejném týmu," řekl Malakjan. "Je to pro mě velká šance a výzva zároveň. Rád bych tady dokázal, že fotbal hrát umím," dodal.

V 21 letech má rodák z Jerevanu na kontě už 102 ligových startů a 12 branek za Pjunik a zahrál si také ve 12 zápasech seniorské reprezentace, v níž debutoval v 18 letech.

Zdroj
AAP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články