Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rakouská policie zatkla 140 německých fanoušků

Klagenfurt (Rakousko) - Utkání Německo - Polsko vzbuzovalo kvůli agresivním fanouškům obou mužstev již dlouho před začátkem zápasu obavy pořadatelů. Obavy pořadatelů se potvrdily. Rakouská policie podle agentury APA totiž zatkla 140 německých fanoušků, kteří před večerním zápasem mezi Německem a Polskem provolávali nacistická hesla. Klagenfurtská policie dosud počet zatčených nepotvrdila, během dne však již zadržela jiných pět zahraničních fanoušků.

Polští fanoušci
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Skupina asi 60 členů německých hooligans provolávala, že "všichni Poláci musí nosit žlutou hvězdu". Naráželi tak na události z druhé světové války, kdy němečtí nacisté označovali židy hvězdou žluté barvy.

Mezi fanoušky obou týmů se objevily i další potyčky, při nichž musela zasahovat policie. Ve většině případů to byla německá policie, která má v Rakousku stejná práva jako v Německu. V Klagenfurtu již včera skončilo v rukou policie sedmnáct násilníků.

Bezpečnost v nejmenším z pořadatelských měst střežilo okolo 2500 policistů. Na pomoc jim přijeli kolegové z Polska i Německa.

Úspěch českých fotbalistů slavili fanoušci v Basileji i v Česku

Většina Čechů se po zápase vracela domů. Po půlnoci se v centru města objevovala již jen hrstka českých fanoušků. Kvůli výtržnostem bylo v ulicích Basileje zadrženo celkem 12 lidí z toho osm Čechů. O rozruch se postarala i skupina českých fandů, kteří museli v Basileji nedobrovolně přenocovat kvůli poruše letadla.

Mezi nimi byl herec Ivan Trojan. Kvůli vzniklým problémům měli pasažéři nárok na náhradní ubytování, které ale nebylo zcela adekvátní. "Místo do hotelu nás odvezli do nějakého krytu, a když jsme se rozhodli protestovat, tak řekli, že nás odvezou zpět na zavřené letiště, které pro nás otevřou. Švýcarská policie nás ale podvedla, odvezli nás na vlakové nádraží, kde na nás čekala jednotka rychlého nasazení se samopaly," komentoval situaci Trojan.

Zápas si užívali i uměli užít pořádně i ti, kteří do Basileje nevyrazili. Fotbalem žilo Staroměstské náměstí před obřím plátnem. Ostravští fanoušci sledovali úvodní zápas české reprezentace na velkoplošné obrazovce v Ostravě na Masarykově náměstí.

Fanoušci slaví vítězství českého týmu.
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články