Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Argentinci zdolali Ekvádor 4:0, fandové vyvolávali Messiho

Buenos Aires - Fotbalisté Argentiny porazili v kvalifikaci mistrovství světa Ekvádor hladce 4:0 díky gólům všech čtyř útočných hvězd, které kouč Alejandro Sabella do zápasu nasadil. Už během úvodní půlhodiny rozhodli utkání v Buenos Aires Sergio Agüero, Gonzálo Higuaín a Lionel Messi. Čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre Ángel di María. Argentina se posunula do čela tabulky jihoamerické zóny CONMEBOL.

Nejlepší fotbalista světa Messi, který býval často kritizován za nevýrazné výkony v reprezentaci, byl u všech gólů. Ve 20. minutě přihrál Di Maríovi, který poslal obloučkem do šance Agüera a útočník Manchesteru City otevřel skóre. Na 2:0 zvýšil Higuaín po Messiho přihrávce a vzápětí si spolupráci zopakovali v opačném gardu. Kanonýr Barcelony zakončil bleskový brejk svým 23. reprezentačním gólem.

V závěru Messimu nevyšlo zakončení po typickém průchodu obranou hostů, ale míč se dostal k Di Maríovi, jenž ho napálil napříč pokutovým územím ke vzdálenější tyči. Po utkání diváci skandovali Messiho jméno. "Vždycky se snažíme fanoušky vtáhnout do hry a dneska to bylo impozantní. Musíme takhle jednotně pokračovat až do konce," uvedl Messi.

Za Argentinou je o bod druhé Chile, které zvládlo zápas ve vysoké nadmořské výšce v La Pazu a porazilo Bolívii 2:0. Domácí hráli od 52. minuty v deseti. Na třetí místo v tabulce klesla Uruguay, která remizovala 1:1 s Venezuelou. Úřadující jihoamerické šampiony poslal do vedení svým 33. reprezentačním gólem nejlepší střelec uruguayské historie Diego Forlán, hosté vyrovnali pět minut před koncem.

Výsledky jihoamerické kvalifikace o postup na MS 2014:

Argentina - Ekvádor 4:0 (3:0)
Branky: 20. Agüero, 29. Higuaín, 31. Messi, 75. Di María.

Bolívie - Chile 0:2 (0:1)
Branky: 45.+3 Aránguiz, 83. Vidal. ČK: 52. Gutiérrez (Bolívie).

Uruguay - Venezuela 1:1 (1:0)
Branky: 38. Forlán - 85. Rondon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články