Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vytoužený návrat, 2. ligu budou Bohemians hrát v Ďolíčku

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 se vracejí na stadion v Ďolíčku, kde budou hrát zápasy druhé ligy. Dnes byla uzavřena nájemní smlouva s majitelem stadionu společností Bohemians Real a zároveň byla ukončena smlouva na nájem Synot Tip Areny, kde Bohemians hráli během svého působení v první lize.

Vršovický Ďolíček
zdroj: cafesladkovsky.cz

Stadion v Ďolíčku nesplňoval prvoligové podmínky, proto ho Bohemians 1905 museli před dvěma roky opustit a přesunout se do nedaleké Synot Tip Areny, kde uzavřeli nájemní smlouvu na pět let. Po sestupu do druhé ligy by však působení na jednom z nejmodernějších stadionů v republice bylo neekonomické, proto vedení klubu zahájilo jednání o návratu do Ďolíčku, které bylo dnes uzavřeno.

"S definitivní platností je možno prohlásit, že od příští sezony bude hrát mužstvo Bohemians 1905 svá domácí utkání na stadionu v Ďolíčku. Dnešního dne byla uzavřena nájemní smlouva mezi vlastníky stadionu a naším klubem," stojí v prohlášení klubu. Jeho vedení k tomu muselo vedle nové nájemní smlouvy nejdříve ukončit tu minulou se společností E-Side, která vlastní Synot Tip Arenu.

"Druhá strana pochopila naši situaci. Musím ocenit, že jednání probíhala velmi konstruktivně s cílem co nejrychlejšího dořešení," řekl obchodní ředitel Bohemians 1905 Petr Mika. Klub zároveň musel začít s rekonstrukcí Ďolíčku tak, aby dostal od FAČR povolení hrát na něm druholigové zápasy. Probíhají především úpravy hrací plochy. "Provádíme regeneraci hřiště. Tento rok jsme se zaměřili na úpravy terénních vln v obou šestnáctkách. Zástupci FAČR nám sdělili podmínky, na jejich splnění se nyní pracuje," řekl technický ředitel klubu Milan Boubín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články