Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalová devatenáctka padla i s Nizozemskem a na Euro nepostoupí

Praha – Fotbalová reprezentace do devatenácti let nejen že nezopakuje, ale ani se nepřiblíží úspěchu svých předchůdců, kteří skončili druzí na posledním mistrovství Evropy. Čeští fotbalisté prohráli i druhé utkání kvalifikační skupiny, tentokrát s Nizozemskem 0:3, a na šampionát se jistě nekvalifikují. O góly Holanďanů se postarali útočníci PSV Eindhoven Jürgen Locadia a Memphis Depay, v závěru výhru zpečetil Anass Achahbar z Feyenoordu.

Utkání Česko - Nizozemsko
zdroj: ČTK autor: Peška Stanislav

Trenér Jaroslav Hřebík poslal na trávník téměř totožnou sestavu jako v pátek proti Francii, pouze v útoku nahradil Hurku Krmenčík. Ani on však českou ofenzivu výrazněji nerozhýbal a do zakončení se domácí hráči téměř nedostávali.

Naopak Nizozemci potvrzovali svou útočnou sílu a zkušenost. Hned několik hráčů základní sestavy nastupuje za přední nizozemské i zahraniční kluby. V 36. minutě pak z převahy vytěžili vedoucí gól v podání Locadii. Tentýž hráč v pátek dvěma góly rozhodl o výhře nad Norskem.

Po změně stran se český tým přece jen zlepšil, vytvořil si několik střeleckých příležitostí a nutil soupeře faulovat, jenže potřebný gól nepřicházel. Naopak čtvrt hodiny před koncem se prosadil Depay a definitivně rozhodl o nizozemském vítězství. To ještě v nastavení zpečetil Achahbar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání

Závěrečné utkání kvalifikace, které bude zároveň rozlučkou trenéra Hřebíka na lavičce devatenáctky, sehrají Češi ve středu od 17:00 ve Slaném s Norskem o konečné třetí místo ve skupině. Nizozemci si pak zahrají o postup na šampionát s Francií, která Norsko porazila 3:1.

ČR - Nizozemsko 0:3 (0:1)Branky: 36. Locadia, 76. Depay, 90.+2 Achahbar. Sestava ČR: Zima - Krátký, Čepelák, F. Twardzik, Hybš - Lutonský, Plšek (84. Habusta), Houska, Falta - Krmenčík (75. Hurka), Končal (52. Mižič). Trenér: Hřebík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články